Fredag morgen kom det svenske byggeselskapet JMs regnskap for fjerde kvartal, og selskapet rapporterte om et mye bedre resultat enn aksjeanalytikerne hadde regnet med, noe som sendte aksjen til værs på Stockholmsbørsen.

Det er godt nytt for det norske boligbyggelaget Obos, som med sine mer enn 20 prosent er største eier i selskapet.

Obos har kjøpt seg opp i selskapet i flere runder de seneste to årene, etter at det gjorde comeback som aksjonær.

Siden februar 2019 har Obos sittet med litt over 20 prosent av aksjene. Obos har dermed vært med på en lang opptur i det svenske selskapet.

– JM er en stor sektoraktør i det svenske markedet, og det har vært helt naturlig for oss å investere i JM siden vi har økt eksponeringen i Sverige. Da vi kjøpte oss opp i forrige runde, mente vi at aksjen var attraktivt priset. På sett og vis er jo JM bransjens beste, litt som Obos her i Norge – så vi er «neck to neck», sier Obos-sjef Daniel Siraj.

Han legger til at Obos skal forvalte kapitalen sin på en forsvarlig måte, og at investeringen i JM er en strategisk langsiktig investering.

– Er dere overrasket over at dere traff så godt med JM?

– Nei, egentlig ikke. Man vet jo aldri med aksjemarkedet, men JM har hatt en underliggende god drift, og det er naturlig å tenke slik at gode prestasjoner gjenspeiler seg i aksjekursen. Det er ingen tvil om at vi traff godt med timingen, sier Siraj.

– Veldrevet selskap

Siden slutten av februar 2019, da Obos sist økte sitt eierskap, har JM-aksjen steget med mer enn 60 prosent. Det gir norske Obos en papirgevinst på mer enn 1,6 milliarder svenske kroner. Obos sitter dermed med aksjer for mer enn fire milliarder svenske kroner i det svenske selskapet.

– Vi har også tidligere vært eier i JM og har alltid ansett JM som et veldrevet selskap. Obos har en bred portefølje av noterte og unoterte aksjer i selskaper som driver innenfor Obos sine kompetanseområder. Kjøpet av aksjer i JM passer godt inn i dette, sa konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i forbindelse med et oppkjøp i 2018.

Eier også på Oslo Børs

Boligbyggelaget er også største eier i det norske bygg- og anleggsselskapet AF-gruppen, med en eierandel på 17 prosent.

Aksjen har vært på en nærmest evig opptur i mer enn ett år, og verdien på Obos sine aksjer har steget med mer enn 800 millioner kroner siden begynnelsen av 2019. Obos har i tillegg fått nesten 150 millioner kroner i utbytte.

Obos sine AF-gruppen-aksjer er i dag verdt oppunder tre milliarder kroner.

Obos er også største eier i Veidekke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.