I 2018 måtte tidligere Paretos corporatesjef, Petter Dragesund, møte som tiltalt i en omfattende Økokrim-sak som blant annet omfattet bedrageri i forbindelse med salg av gruveselskapet Crew Gold, hvor det russiske Severstal stakk av med aksjene til rabatt.

I februar i år ble Dragesund frikjent fra alle tiltalepunkter og slapp å betale erstatning som følge av straffesaken.

Men 2018 brakte også med seg god gevinst for Dragesund, som tjente 24,3 millioner kroner i sitt private investeringsselskap før skatt. Der satser han langsiktig.

– Jeg har mesteparten av mine investeringer i fond. Det er det enkleste i forhold til jobben, sier Dragesund.

Etter rettssaken gikk Dragesund over Grønland på ski og han jobber fremdeles i Pareto, i Corporate-avdelingen.

– Det var en strålende tur, skriver Dragesund i en tekstmelding om hvordan turen var.

71 prosent fond

Finanstoppen lar andre ta seg av forvaltningen av den største delen av hans spareinvesteringer.

Oversikten over Dragesunds investeringer viser:

  • 71 prosent aksjefond, 153,4 millioner kroner
  • 25 prosent aksjer, 55 millioner kroner
  • Tre prosent obligasjonsfond, 6,5 millioner kroner

– Det meste er norske fond, og så har jeg noen utenlandske, sier Dragesund.

Obligasjonsfond er fond som investerer i rentepapirer. Dette regnes som en langt tryggere investering enn aksjer, og man kan også forvente langt lavere avkastning.

Selv om Dragesund dro inn 24,3 millioner kroner før skatt i fjor, var dette langt under hva han tjente året før, hvor han hadde 40 millioner kroner.

Totalt har Dragesund 280 millioner kroner i sitt heleide investeringsselskap, og en belåning på fire millioner kroner.

Tapte syv millioner på Dof

Ved inngangen av 2018 hadde Dragesund 2,46 millioner aksjer i rederiet Dof, med en daværende verdi av over 15 millioner kroner. Offshorerederiet, som alle andre i offshore supply, er fremdeles tynget av tapene forbundet med oljekrisen i 2014 og har i senere tid slitt med tung gjeld og restruktureringer.

Ved utgangen av 2018 satte Dragesund på 2,36 millioner Dof-aksjer til en verdi av 7,7 millioner kroner. Dof gjennomførte i 2018 en spleis av sine aksjer, og Dragesund opplyser at han ikke solgte noen aksjer.

Totalt hadde Dragesund 55 millioner kroner investert i aksjer ved utgangen av 2018. 36,4 millioner av de var i Pareto Bank.

– Vi har strenge regler mot å investere i enkeltaksjer, men vi ønsker å være eksponert ettersom vi har god tro på aksjer, sier Dragesund.

I tillegg til Dof hadde Dragesund aksjer i shippingselskapene Partankers XI as, Quantafuel as, Wilson asa, Okeanis Eco Tankers Corp, og Ocean Yield.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.