Mandag ettermiddag er det klart at Øivind Tidemandsen, gjennom selskapet Dolphin Management, vil tegne seg for 16 millioner aksjer i XXL-emisjonen. Emisjonskursen er satt til fem kroner. Det betyr at Tidemandsen vil kjøpe aksjer for 80 millioner kroner i emisjonen. 15,7 millioner av aksjene ble tegnet på grunnlag av rettigheter eid av Dolphin Management.

Det kommer frem i en børsmelding mandag ettermiddag.

Før emisjonen har Øivind Tidemandsen 12,1 prosent eierandel i XXL. Etter emisjonen vil Tidemandsen eie mellom 14,48 og 14,6 prosent av XXL.

Kraftig nedsalg

I slutten av april solgte XXL-gründeren seg kraftig ned i selskapet. Totalt solgte han aksjer i selskapet for 117 millioner kroner. I børsmeldingen fra slutten av april det frem at salget gjøres for at Øivind Tidemandsen og Dolphin Management skulle kunne være med i den kommende emisjonen i selskapet, og for å sikre «generell likviditet» til selgeren for «forretningsformål».

I forkant av dette salget hadde Tidemandsen en eierandel i XXL på nær 20 prosent.

Etter emisjonen vil Tidemandsen dermed sitte igjen med en mindre eierandel i XXL enn han gjorde før nedsalget i slutten av april.

Totalt skal XXL hente 400 millioner kroner i frisk kapital gjennom en tegningsrettsemisjon der kursen er satt til fem kroner aksjen. Mandag ettermiddag handles XXL til 11 kroner aksjen.

At kapitalinnhentingen gjennomføres som en tegningsrettsrettsemisjon betyr at hver aksjonær får muligheten til å tegne seg for nye aksjer tilsvarende sin eksisterende eierandel.

Oppkjøpsfondet Altor, Johan H. Andresens Ferd og Odin-fondene har forpliktet seg til å tegne seg for sin eierandel.

Stort underskudd

I slutten av april la XXL frem resultater for første kvartal. Selskapet endte med et resultat før skatt på minus 268 millioner kroner, mot et ventet underskudd på 167 millioner kroner. Dette er det største underskuddet XXL har hatt i et første kvartal noen gang.

Marginfall, store varelagre, overetablering i bransjen, manglende vinterføre og koronakrise er blant forklaringene som ligger bak XXLs nedtur de siste årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.