Forvalteren Jan Petter Sissener, som tidligere denne uken uttrykte stor glede over Norwegians overraskende melding om kapitalinnhenting, la fredag frem månedsrapport for oktober for forvaltningsfondet Sissener Canopus.

Av rapporten fremkommer det at fondet falt 1,33 prosent i oktober, hvor det finske tele- og teknologiselskapet Nokia var en særlig negativ bidragsyter.

Det falt 29,17 prosent i forbindelse med fremleggelsen av resultatet for tredje kvartal, og justerte i tillegg fremtidsutsiktene for 2020. Ifølge rapporten var det sistnevnte som utløste aksjefallet. I tillegg fikk fondets shortposisjoner i Tesla seg en smell, da Elon Musk-selskapet steg 30 prosent på børs etter at resultatene for tredje kvartal ble lagt frem i slutten av måneden.

– Signifikante utslag på enkeltaksjer på resultatdagen påvirket Sissener Canopus både positivt og negativt. Fondet fikk to «hooker» rett inn fra høyre helt i slutten av måneden som dessverre ødela en ellers god avkastning i oktober, heter det i rapporten.

Fornøyd til tross

Ifølge rapporten er fondets største aksjeposisjoner ved utgangen av oktober plassert i blant andre Storebrand, Yara og Carlsberg.

Førstnevnte blir også trukket frem som en positiv bidragsyter, og steg 13,6 prosent i måneden, tillegg til å ha levert gode resultater for tredje kvartal.

– Med unntak av et par karameller som beskrives under negative bidragsytere har investeringsstrategien fungert godt gjennom oktober. I Norden har selskapsresultatene så langt overrasket positivt både på topplinje og driftsresultat. For majoriteten av selskaper som har overrasket på oppsiden av forventningene har aksjekursen utviklet seg bedre enn markedet på selve resultatdagen. Dette reaksjonsmønsteret har vært markant bedre enn historisk gjennomsnitt og tyder på lave forventninger i forkant, står det i rapporten.

Sissener Corporate Bond Fund, som blir forvaltet av Jan Petter Sisseners sønn Philippe Sissener, steg 1,03 prosent i oktober, og er opp 5,42 prosent siden oppstart tidligere i år.

Tungt inne i Norwegian

Jan Petter Sissener er tungt investert i Norwegians obligasjonslån, og reagerte med glede da flyselskapet tidligere denne uken overraskende annonserte at de skal hente inn et milliardbeløp gjennom tre ulike finansieringskilder.

– Dette er kjempepositivt for oss långivere, men også for aksjonærene i Norwegian og selskapet selv. Alle har jo skjønt at Norwegian må ha penger og alternativet for de eksisterende aksjonærene må ha vært mye verre, sa Sissener til DN på tirsdag.

Sent i oktober kunne DN også melde at Sissener, sammen med forvalter Martin Mølsæter, har kastet seg over to nykommere på Oslo Børs, nemlig treningskjeden Sats og Norske Skog. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.