Onsdag kveld en halvtime før børshandelsstopp på Wall Street nådde S&P 500-indeksen en notering på 3387 – det er rekord.

Ved handelsstopp klokken 22.00 norsk tid lå indeksen på 3382. Det betyr at koronakrakket snart er hentet inn.

S&P lå dermed an til å slå ny sluttrekord da børsen stengte klokken 22.

Tidenes høyeste notering for den brede indeksen er 3386,2.

– Det er en merkedag – det er en ny rekord, sier porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand.

Slik så det ut på de tre hovedindeksene da Wall Street stengte onsdag kveld:

  • Den brede S&P 500 steg 1,46 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite steg 2,14 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones steg 1,10 prosent.

V-kurven

– Det er litt tilfeldig at det skjer i dag, men det er en deilig følelse. Jeg har vært en av de få som har ment at dette kunne skje. Det har vært en uenighet om det. Hvis du ser på utviklingen siden mars har det vært en jevn oppgang, selv om det har vært noen usikkerhet, sier Olav Chen.

Han mener det er snart nærmer seg en V-kurve.

– Fra et aksjemarkedsståsted er dette er det nærmeste du kommer en V-kurve, sier Storebrand-forvalteren som opplyser om at dette er svært gode nyheter for porteføljen hans.

Tesla steg kraftig

Tesla steg mer 12,8 prosent onsdag etter at selskapet sent tirsdag annonserte at de ønsker å splitte aksjene for at flere investorer skal få råd til å kjøpe aksjer i bilprodusenten. Splitten er en såkalt fem-for-én.

Oppdelingen endrer verdien av selskapet i seg selv, men reduserer automatisk prisen på aksjene med 80 prosent når splittingen er ferdig 31. august.

Aksjen er i dag priset til 1544 dollar – tilsvarende om lag 13.800 norske kroner.

Prisreduksjonen fører trolig til at flere mindre investorer vurderer å investere i selskapet. Selskapet er blant de mest handlene på Robinhood – en global markedsarena for særlig mindre investorer.

Ingen enighet om ny krisepakke

Investorene på Wall Street har også fulgt nøye med på forhandlingene i Washington, D.C. rundt en ny krisepakke. Pakken har foreløpig ikke ført til noe sted, ettersom demokratene og republikanerne ikke klarer å bli enige om innholdet i pakken. Det melder Marketwatch.

Demokratenes leder Nancy Pelosi uttalte til CNBC at de to partiene er milevis fra hverandre når det kommer til den nye krisepakken.

Republikanerne vil ha en krisepakke på én tusen milliarder dollar, mens demokratene vil ha en krisepakke til tre tusen milliarder dollar.

Samtidig er arbeidsledigheten i USA på ti prosent.

Vaksinenytt

President Donald Trump annonserte etter at Wall Street stengte tirsdag at amerikanske myndigheter har inngått en distribusjonsavtale som omfatter 100 millioner doser av Moderna sin vaksinekandidat mot koronaviruset. Moderna avsluttet dagen med en oppgang på 1,4 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.