I helgen omtalte DN at Øystein Stray Spetalen nylig hadde kjøpt 190.000 aksjer i Equinor, en beholdning som da var de eneste Equinor-aksjene Spetalen satt på.

Aksjene ble kjøpt gjennom Spetalens investeringsselskap Tycoon Industrier, og nye aksjonærlister viser nå at Spetalen har kjøpt ytterligere 100.000 aksjer i Equinor.

Totalt er de 290.000 aksjene verdt 87,9 millioner kroner gitt stengingskurs mandag. Det er ikke kjent hvilke kurser Spetalen faktisk kjøpte aksjene for.

Det skal også presiseres at aksjonærlistene kommer med et par dagers etterslep, hvilket betyr at Spetalen kan ha både solgt unna eller kjøpt flere Equinor-aksjer uten at det fremkommer av aksjonærlistene tirsdag morgen. Endringene i aksjonærlistene kan også stamme fra andre finansielle transaksjoner.

Falt med olje- og gasspriser

Da handelen stengte ved Oslo Børs mandag ble Equinor-aksjen omsatt for 303,2 kroner, det laveste nivået siden midten av juli i fjor.

Etter å ha nådd det som per nå er all-time high i slutten av august, parallelt med at gassprisene i Europa var på sitt mest ekstreme, har selskapets aksjekurs i sum beveget seg nokså sideveis – inntil for noen få uker siden.

Equinor-aksjen har nemlig falt oppunder 15 prosent siden romjulen, og noe over 11 prosent siden nyttår, blant annet indusert av at spotmarkedsprisen for gass i Europa, målt ved den nederlandske TTF-indeksen, har falt kraftig.

Nevnte gasspris ligger på 55 euro per megawattime, en pris ikke sett siden september 2021, helt i startgropen av Russlands nedtrapping av gasseksporten til Europa.

– Interessant investeringscase

Mye av fallet i Equinor-aksjen kom på en håndfull dager rett etter nyttår, parallelt med at oljeprisen, målt ved brent spot, falt over ni prosent. Siden har oljeprisen hentet inn omtrent alt det tapte, mens Equinor-aksjen har falt et par prosent videre.

For en drøy uke siden, på så godt som samme aksjekurs nå, sa aksjeforvalter Leif Eriksrød i Alfred Berg at aksjen var veldig lavt priset, og at det ikke skulle mye til før

– Samtidig er retningen på oljeprisen viktig, så jeg tror ikke nødvendigvis man skal forvente noe på kort sikt. Men oljesektoren er helt klart et interessant investeringscase fortsatt, sa Berg.

Det ser ut ifra aksjonærlistene ut til å være samme konklusjon Spetalen har kommet til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.