Til tross for en markant økning i oljeprisen, endte Oslo Børs' hovedindeks 0,15 prosent ned etter onsdagens handel.

Det har vært få makrooppdateringer i Norge i dag, men flere investorer har blikket rettet mot USA.

Økonomene i Handelsbanken skriver i sin morgen rapport at nye signaler om at prisveksten i USA faller raskere enn antatt av sentralbanken førte til optimisme det amerikanske aksjemarkedet.

– Markedet har nå som hovedforventning at det trappes ned til en 25-punkts heving ved det kommende rentemøtet, fremfor en ny dobbeltheving, het det i rapporten.

Oljeprisen har steget over en prosent gjennom dagen. Et fat av nordsjøoljen brent handles for rundt 81 dollar.

Konsulentselskap planlegger børsnotering

Før handelsdagen startet kunne konsulent- og rådgivningsselskapet Norconsult melde om at de planlegger å notere seg på Oslo Børs – og noteringen kan skje allerede i år, skriver selskapet.

Teknologiselskapet Kahoot falt 18,5 prosent tirsdag etter at de rapporterte omsetningstall for fjerde kvartal i fjor. I meldingen skriver de at den makroøkonomiske nedgangen har ført til lavere inntektsvekst enn ventet. Onsdag fortsatte fallet, og aksjen falt nær seks prosent.

Robotlager-selskapet Autostore steg over åtte prosent. Aksjen har steget over 40 prosent siden nyttår, da rykter om en avtale med netthandelgiganten Amazon ble kjent.

Wall Street holder pusten før torsdagens inflasjonstall

Det var optimisme på New York-børsene tirsdag. Slik så de ledende børsindeksene ut da handelen stengte klokken 22.00 norsk tid:

  • Samleindeksen S&P 500, som består av 500 av de største børsnoterte selskapene i USA, steg 0,7 prosent
  • Nasdaq Composite, som domineres av teknologiselskaper, steg én prosent.
  • Industritunge Dow Jones, som består av 30 håndplukkede antatt viktige aksjer, steg 0,55 prosent.

Sjefen i den amerikanske sentralbanken (Fed), Jerome Powell, talte tirsdag ved et symposium i regi av Sveriges Riksbank. Powell kom ikke med noen direkte signaler om det fremtidige rentenivået, men brukte i stedet anledning til å understreke at det er viktig å verne om sentralbankenes uavhengighet fra politisk påvirkning.

– Å gjenopprette prisstabilitet når inflasjonen er høy kan kreve tiltak som ikke er populære på kort sikt, ettersom vi hever renten for å bremse økonomien, sier Powell.

Torsdag ettermiddag publiseres ferske inflasjonstall fra USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.