Ole Morten Halvorsen (58) fra Bærum har åpenbart langt større tillit til Tor Olav Trøim enn DNs børskommentator Thor Christian Jensen.

Trøim er skråsikker på at Storebrand-aksjen skal over 77,50 kroner innen slutten av februar neste år – til tross for at han solgte alle sine Storebrand-aksjer til en langt lavere kurs i vinter.

Kvart milliard

Storebrand har allerede steget 13 prosent på Oslo Børs hittil i år. Halvorsen har ikke veddet en flaske god vin med DNs børskommentator, men satser på at det er mer futt igjen i Storebrand-aksjen.

Tor Olav Trøim er overbevist om at Storebrand skal over 77,50 kroner aksjen innen slutten av februar. Mandag handles aksjen til 73,18 kroner.
Tor Olav Trøim er overbevist om at Storebrand skal over 77,50 kroner aksjen innen slutten av februar. Mandag handles aksjen til 73,18 kroner. (Foto: Thomas T. Kleiven)

Mandag morgen dukker han gjennom selskapet OM Holding igjen opp på listen over de største aksjonærene i forsikringsselskapet – etter flere måneders fravær. Og denne gangen dukker han opp med flere aksjer enn noensinne. Forrige gang Halvorsen var på listen, i mai, hadde han 3,16 millioner Storebrand-aksjer. Nå har han 3,61 millioner aksjer.

Halvorsen er dermed 26. største aksjonær i Storebrand med aksjer for 260 millioner kroner.

Det gjør ham til selskapets tredje største privatinvestor etter Skagen-gründerne Kristoffer Stensrud og Tor Dagfinn Veen. Stensrud og Veen fikk sammen med den tredje Skagen-gründeren, Åge Westbø, aksjene sine etter at de solgte fondet Skagen til Storebrand for 1,6 milliarder kroner i fjor.

Sprek fisk

I tillegg til å ha lastet opp med forsikringsaksjer, har Ole Morten Halvorsen også et øye for fisk. Han har over en lengre periode vært blant de største aksjonærene i flere norske børsnoterte oppdrettsselskaper.

Ved inngangen til 2018 var OM Holdings portefølje verd 1,5 milliarder kroner. Mesteparten av verdiene kommer fra oppdrett, spesielt Grieg Seafood i Bergen der Halvorsen har aksjer for 533 millioner kroner. Også i Austevoll Seafood har øyelegen en stor aksjepost på 205 millioner kroner.

I 2016 fikk Halvorsen et resultat før skatt på 530 millioner kroner. Dette ble kraftig barbert ned til 17,5 millioner kroner i fjor, men får Halvorsen like god drahjelp i andre halvår i år som i første, ligger det an til nok et knallår. Halvorsen har store poster i seks rene oppdrettsselskaper på Oslo Børs, som har gjort det bra i 2018.

  • Grieg Seafood har steget med 34 prosent.
  • Austevoll har steget med 77 prosent.
  • Lerøy har steget med 45 prosent.
  • Bakkafrost har steget med 46 prosent.
  • The Scottish Salmon Company har steget med 56 prosent.
  • Marine Harvest har steget med 37 prosent.

De siste årene har øyelegens aksjeportefølje vært tungt belånt. Låneavtalen til selskapet hans OM Holding gjør det mulig å låne opptil én milliard kroner for å finansiere aksjekjøp.

Doblet veddemålet – selger seg ned

Kort tid etter at Trøim inngikk veddemålet med DN, kastet forvalter Jan Petter Sissener seg på:

«Jeg dobler veddemålet», sa han til DN og vedder dermed to flakser god vin med DNs børskommentator på at Storebrand-aksjen går over 77,50 kroner.

I juli dukket Sisseners fond Canopus opp blant de største aksjonærene i Storebrand, men forrige uke valgte fondet å selge seg ned – til tross for at Sissener åpenbart har sterk tro på at aksjen skal videre opp.

Storebrand-aksjen handles for øvrig til 73,10 kroner mandag formiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I dette parkeringshuset står over 60 Tesla-biler parkert
Flere av de venter på service. Les hele saken i lenken under.
00:49
Publisert: