Semlitsch har vært administrerende direktør for Elkjøp Nordic i over seks år, og har tidligere vært sjef for både Rema Industrier og Plantasjen.

– Jeg er glad for at Jaan Ivar Semlitsch har takket ja til stillingen. Han har 24 års bred ledererfaring fra nordisk og internasjonal virksomhet, og han har vært toppsjef i en rekke bedrifter med stor suksess. Et samlet styre mener Semlitsch er rett person til å lede Orkla i tiden som kommer, sier styreleder og hovedeier i Orkla, Stein Erik Hagen, i en melding.

Semlitsch tar over etter mangeårig Orkla-sjef Peter A. Ruzicka som gikk av som konsernsjef 7. mai i år. Den nye sjefen tiltrer senest 1. desember. Frem til da vil Terje Andersen, som er konstituert konsernsjef, fylle stillingen.

– Å kunne lede Orkla inn i fremtiden er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier 47 år gamle Jaan Ivar Semlitsch.

– Jeg er svært takknemlig for at jeg får muligheten til å lede Orkla i en ny og spennende fase for konsernet. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjoner i en rekke markeder og utvikle selskapet for fremtiden, sier han.

Lønnspakke på 13 mill. i fjor

På 90-tallet og inn i årtusenskiftet var Semlitsch tilknyttet konsulentselskapet McKinsey & Company. Deretter gikk han inn som administrerende direktør i Expert Danmark og senere som toppsjef for Plantasjen, Rema Industrier og Elkjøp.

I fjor mottok Semlitsch en lønnspakke på nærmere 13 millioner kroner etter godt år for Elkjøp. Grunnlønnen var på 4,7 millioner kroner, mens han fikk en bonus på 3,6 millioner kroner og et aksjeprogram på 3,8 millioner kroner.

Elkjøp melder onsdag at selskapets finansdirektør, Erik G. Sønsterud, tar over som administrerende direktør i Elkjøp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.