Oslo Børs endte en ellers flat uke med et markant fall på 2,25 prosent. Så langt i år har den steget 4,69 prosent.

Med unntak av den kinesiske, falt nervøse børser i Asia natt til fredag etter den brede nedgangen på Wall Street i går. I USA gikk det verst utover teknologiindeksen Nasdaq, som falt 2,75 prosent.

Fredag ettermiddag sendte ferske inflasjonstall fra USA sjokkbølger gjennom markedet. Inflasjonstallene viser at den amerikanske prisveksten steg på årsbasis til 8,6 prosent i mai. For den totale inflasjonen er dette det høyeste nivået siden 1981. Det er også langt høyere enn det ventede inflasjonstallet på uendrede 8,3 prosent.

I det inflasjonstallene ble offentliggjort klokken 14.30 norsk tid, falt hovedindeksen på Oslo Børs nærmere 0,3 prosent. Innen dagen var omme hadde Børsen falt ytterligere 0,5 prosent.

– Inflasjonstallene for mai kom inn klart høyere enn ventet. Vi tror derimot at inflasjonen vil toppe seg ut den nærmeste perioden, og falle moderat mot utgangen av året, sier leder for allokering og globale renter i Storebrand Olav Chen.

God dag for SAS

SAS-aksjen kunne notere en god dag på Oslo Børs etter en ellers mørk uke. Fredag endte aksjen med en kursvekst på hele 19,73 prosent, etter at Danmark åpnet for økt eierandel i det kriserammede selskapet.

Nyheten fra Danmark kommer i det som har vært en hektisk uke for SAS. Torsdag ettermiddag varslet nemlig SAS-pilotene en mulig sommerstreik etter at fagforeningen har levert plassoppsigelse til Riksmekleren.

Konflikten mellom SAS-ledelsen og pilotene har pågått over lengre tid, etter at rundt 560 piloter fikk sparken under pandemien.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.