Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,3 prosent fra start tirsdag, etter en oppgang på 0,8 prosent i går. I 14-tiden ble imidlertid pluss blitt minus og Børsen endte til slutt med et fall på 0,57 prosent.

Det var lite hjelp og hente fra oljeprisen, da et fat nordsjøolje forble nær uendret ut handelsdagen. Den siste halvtimen før Børsen stengte falt imidlertid oljeprisen ned 0,7 prosent. Et fat nordsjøolje ble handlet til 87,4 dollar, og er fortsatt på det høyeste nivået siden november i fjor. Prisen har steget rundt 1,8 prosent så langt i 2023.

Parallelt med oljeprisen falt oljeselskapene markant tirsdag ettermiddag. Equinor og Aker BP endte henholdsvis med et fall på 2,3 prosent og 2,6 prosent. Seismikkselskapet PGS var blant dagens tapere tirsdag med et fall på over 7,8 prosent.

I motsatt ende finner vi oppdrettsaksjene som steg markant tirsdag. Oppgangen kommer i etterkant av stortingsrepresentant Geir Pollestads (Sp) uttalelse til Dagbladet mandag om at grunnrenteskatten for oppdrettsselskapene må endres fra det opprinnelige forslaget som kom fra regjeringen i fjor høst. Oppdrettsaksjene Samlar og Mowi endte med en oppgang på henholdsvis 5,2 prosent og 2,1 prosent.

Dof endte med kraftig fall

Det kriserammede offshorerederiet Dof meldte i en børsmelding tirsdag morgen at Bjarte Brønmo etter eget ønske har trukket seg fra styret i selskapet. Det sendte Dof-aksjen rett ned fra start, og få minutter etter børsåpning var aksjen ned hele 17 prosent.

Utover dagen hentet Dof-aksjen igjen noe av fallet, men endte likevel med et fall på 7,6 prosent.

Før børsåpning meldte Vår Energi om produksjonstall for fjerde kvartal, i forkant av fremleggelsen av fjerdekvartalsrapporten om et par uker, slik det har for vane.

I fjorårets siste kvartal endte produksjonen på 214.000 fat oljeekvivalenter per dag, det samme som det foregående kvartalet, men ned 18 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2021.

Aksjen steg svakt fra start, men det varte ikke lenge. Allerede fem minutter ut i handelen var Vår Energiaksjen i minus. Aksjen endte med et fall på 2,9 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.