Torsdag ettermiddag falt Oslo Børs 3,75 prosent. Det er det kraftigste børsfallet siden februar 2016, da Hovedindeksen falt over fire prosent.

Dermed fortsetter korreksjonen på Oslo Børs, med et fall på godt over ti prosent siden toppen ble nådd i slutten av september.

Hovedindeksen endte på 825,96 poeng, det laveste nivået siden april tidligere i år.

Et av selskapene som fikk aller mest juling var Norwegian, som falt hele 15,4 prosent ned.

Oljesmurt nedtur

Det kraftige børsfallet på Oslo Børs kommer etter et solid oljeprisfall, samtidig som frykten for at handelskrigen skal eskalere videre har bidratt til børsfall over hele verden.

De asiatiske børsene har fått hard medfart, og det samme gjelder for de europeiske. Likevel har Oslo Børs vært i en særklasse på torsdag.

Dette henger sammen med at oljeprisen falt tung tidligere på dagen, etter at det kom rykter om at Opec slet med å få Russland til å gå med på nye produksjonskutt.

Et oljeprisfall på over tre prosent ble tung å bære for oljedominerte Oslo Børs. Energiindeksen endte ned 4,27 prosent, mens shippingindeksen falt 4,89 prosent.

Likevel har det vært et bredt børsfall. Hovedindeksen er satt sammen av 64 selskaper, og av disse var det bare ett som endte i pluss. Det var Kongsberg Automative, som steg 0,66 prosent.

Global børskorreksjon

Fallet på Oslo Børs er en del av en global børskorreksjon som har pågått denne høsten.

Korreksjonen startet for alvor i USA, da frykten for høyere renter bidro til å utløse et kraftig børsfall i oktober. De siste dagene har imidlertid investorene kunne pustet ut.

Mandag var det jubel i aksjemarkedene etter at Kina og USA på G20-møtet i helgen inngikk en våpenhvile på 90 dager. I løpet av de siste dagene har markedet mistet mer og mer tro på at dette er en avtale som kan reversere den eskalerende handelskrigen mellom verdens to største økonomier.

Tirsdag denne uken kom bakrusen etter mandagens lille børsfest.

Flere twittermeldinger fra president Donald Trump hadde sådd tvil om viljen hans til å avslutte handelskrigen med Kina. Samtidig skjedde det ting i rentemarkedet som gjorde mange investorer nervøse.

Snøballene begynte å rulle, og siden har børsene falt.

Vi oppdaterer saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator: Fem grunner til at du som leier er en luring
01:21
Publisert: