Hovedindeksen på Oslo Børs endte den siste handelsdagen for uken med en nedgang på 0,7 prosent fra gårsdagens sluttkurs. Oslo Børs steg de fire foregående dagene og for uken som helhet steg hovedindeksen 1,84 prosent.

Fredag falt oljeprisen (Brent) rundt 0,78 prosent ved børsstengning og handles til 44,74 dollar fatet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Fredagens største taper er forsikringsselskapet Insr Insuranse Group. Selskapet falt hele 58,41 prosent til 0,94 kroner etter at Insr Insurance er blitt enig med Storebrand om et salg av en betydelig andel av sin forsikringsportefølje. Det opplyste Insr i en børsmelding fredag morgen. Salget gjelder Insrs norske portefølje. Det kommer som en konsekvens av at Finanstilsynet sent i juni advarte Insr om at deres lisens kunne komme til å bli trukket. Ifølge meldingen vil overdragelsen av porteføljen innebære at Storebrand har både en rett og en obligasjon til å tilby Insrs kunder nye forsikringer. Prosessen med overdragelsen vil begynne før årsslutt, og er ventet å bli avsluttet innen utgangen av 2021.
  • Torsdag kveld avslo seismikkselskapet PGS budet fra konkurrenten TGS som ville kjøpe hele førstnevntes multiklientbibliotek for 600 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 5,3 milliarder kroner. Fredag falt PGS 3,02 prosent, og TGS falt 1,37 prosent på børsen.
  • Dagens vinner er it-selskapet Napatech. Selskapet steg betydelig torsdag, men fortsatte oppgangen og steg 20,92 prosent fredag. På et år har aksjen steget hele 700 prosent. Det danske selskapet rapporterte torsdag om langt høyere driftsresultat i andre kvartal sammenlignet med samme periode året før.
  • Biofarmasiselskapet PCI Biotech Holding hadde en oppgang på 9,7 prosent fredag og en oppgang på 120 prosent siste året.
  • Fredagens mest omsatte aksje er Equinor og selskapet falt 2,4 prosent.
  • Tungvekteren Telenor falt 0,98 prosent og Yara falt 0,52 prosent.
  • Norwegian har sving kraftig på børsen denne uken etter at selskapet har hatt et inntog av en stor mengde aksjer som følge av gjeldskonverteringen i selskapet. Fredag falt selskapet 5,23 prosent. For uken er nedgangen på 32 prosent.
  • Kongsberg Automotive falt 5,26 prosent.

Juli var en historisk sterk måned for norske kjøpesentre.