Hovedindeksen til Oslo Børs faller rundt 0,33 prosent fra tirsdagens sluttkurs.

  • Atlantic Sapphire faller rundt syv prosent etter at selskapet i en børsmelding meldte at de måtte nødslakte 200.000 fisk i Florida, som tilsvarer rundt 400 tonn. Meldingen til Oslo Børs kom rett før børsåpning. Selskapet som regnes som en pionér innenfor landbasert oppdrett må nødslakte en del av fisken som følge av at fisken ble stresset av byggearbeider. Selskapet har en rekke kjente investorer. Onsdag formiddag kommer det i en melding frem at styrelederen i selskapet Johan E. Andreassen har kjøpt 1500 aksjer til en kurs på 113 kroner i selskapet, det tilsvarer rett i underkant av 200.000 kroner.
  • Bergenbio med Trond Mohn som storaksjonær – faller onsdag morgen rundt 22 prosent og er den tredje mest omsatte aksjen. Fallet kommer etter at selskapet tirsdag ettermiddag kunne melde om at de mister den finansielle støtten fra det britiske forskningsrådet til en korona-relatert studie ved universitetssykehuset i Southampton. Berenbios bemcentinib var sett på som en ledende legemiddelkandidat i studien. Studiestedene i studien stanser rekrutteringen av pasienter, men pasienter som allerede er dosert med Bergenbios legemiddelkandidat vil fortsette med behandling. Bergenbio håper å gjennomføre en lignende studie i et annet land med flere påviste tilfeller av koronaviruset.
  • Subsea 7 går opp rundt 2,5 prosent fra start på tross av de store tapene i andre kvartal –som ble annonsert onsdag morgen.
  • Equinor er børsens mest omsatte aksje og faller rundt én prosent.

Oljeprisen og dollaren

Onsdag morgen koster ett fat nordsjøolje (brent spot) 43,56 dollar og er opp 0,7 prosent fra da Oslo Børs stengte tirsdag. Nordsjøoljen har ligget stabilt over 40 dollar fatet siden starten av juni.

Det har ikke vært de store bevegelsene for dollaren og euroen målt mot norske kroner etter at Oslo Børs stengte tirsdag. En dollar koster onsdag morgen 9,11 norske kroner og en euro koster 10,69. Onsdag morgen svekket dollaren seg svakt og dollarindeksen, som måler dollaren mot internasjonale valutaer, ligger på 93,7 tirsdag morgen. Det er fortsatt en liten oppgang fra mandagens nivåer som var det laveste siden mai 2018.

De asiatiske børsene er splittet. I Japan er indeksen ned nærmere én prosent, men i Kina er tallene svakt opp 0,5 prosent onsdag morgen.

Av de større internasjonale børsnoterte selskapene som senere i dag skal legge frem sine kvartalstall er Boeing, Barclays, General Electric, Qualcomm og Samsung sentrale.

Senere i kveld må Mark Zuckerberg i Facebook og de andre toppsjefene i Google, Amazon og Apple i en høring i Representantenes hus for å svare på påstander om monopolvirksomhet.

Magne Østnor i DNB Markets trekker frem gårsdagens tall fra detaljhandelen i en morgenrapport, der detaljhandelen økte med 5,7 prosent fra mai til juni. Østnor mener vi legger bak oss tre måneder med overraskende sterk vekst i detaljhandelen og boligmarkedet, og at det kan se ut som at koronakrisen har hatt få negative konsekvenser for husholdningene.

Rentemøte i USA

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets sa mandag til DN at han er mest opptatt av makrotallene denne uken og aller mest sentralt står den amerikanske sentralbanken Federal Reserve sitt rentemøte som onsdag kveld klokken 20 kommer med sin styrebeslutning. Ifølge DNB Markets er det ventet at renten vil holdes uendret på 0,25 prosent. Ifølge analytiker i Nordnet, Roger Berntsen, er det mye tyder på at den amerikanske sentralbanken vil signalisere at renten vil holdes lavere lengre enn det man tidligere har antatt.

Østnor i DNB Markets skriver i onsdagens morgenrapport at det i forkant av møtet ble spekulert i om den amerikanske sentralbanken ville gi signaler om renteutsiktene, ved å enten love å hente å holde renten uendret i en bestemt periode fremover eller ved å la verdipapirkjøpene avhenge helt og holdent av nivået på renter med lengre løpetid.

Videre skriver Østnor «Siden den gang har sentralbanksjef Powell gjentatt signalene til politikerne om hvor viktig de finanspolitiske stimulansene er i denne fasen. På møtet denne uken vil trolig budskapet gjentas nok en gang, men forventningene virker å gå i retning av at sentralbanken avventer situasjonen foreløpig. Eventuelle endringer i innretningen av pengepolitikken vil trolig heller legges til neste møte i september når sentralbanken også oppdaterer sine prognoser for den økonomiske utviklingen.».

Subsea 7 med kjempeunderskudd

De fleste av de største selskapene på Oslo Børs har lagt frem kvartalstall forrige uke, men i dag la det børsnoterte oljeselskapet Subsea 7 frem sine kvartalstall. Subsea 7 gikk med et underskudd før skatt på 938,4 millioner dollar i årets andre kvartal, ned fra et overskudd på 36,1 millioner i samme periode i fjor.

Selskapet skrev ned verdier for 807 millioner dollar, inkludert nedskriving av goodwill på 578 millioner dollar. Dette tilsvarer 7,4 milliarder kroner. Driftsresultatet før avskrivinger og nedskrivninger (Ebitda) endte på -9 millioner dollar, ned fra et positivt resultat på 171 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.