Etter en svært mørk dag på børsen i går, åpner Oslo Børs i dag oppover.

Kort tid etter børsåpning er indeksen opp rundt 1,7 prosent.

Mandag hadde Oslo Børs sin verste dag så langt i år, med en nedgang på 2,38 prosent.

Utviklingen ble preget av oljeprisen, som falt til under 70 dollar fatet. Oljeprisfallet kom blant annet som en følge av avtalen om produksjonsøkning i Opec-landene som ble gjort kjent på søndag, i tillegg til usikkerheten rundt smitteutviklingen globalt.

Resultatsesong

Telenor la frem sine resultater for andre kvartal i dag, og markedet sender aksjen oppover. Aksjekursen er opp 2,5 prosent.

IT-selskapet Tietoevry kunne også melde om gode tall i dag. Tietoevry fikk en justert ebita på 88,3 millioner euro i andre kvartal 2021, mot en forventing på 81,8 millioner euro. Aksjen stiger kraftig ved børsåpning, og er opp 7,5 prosent.

Aker-aksjen er blant tungvekterne som åpner sterkest ved åpning, og er opp 2,4 prosent. Tungvekter Hydro beveger seg også tirsdag morgen, og er i skrivende stund opp 2,9 prosent.

Seadrill, som har steget kraftig den siste tiden, fortsetter oppgangen i dag og stiger 8,4 prosent.

Kronefallet fortsetter

Den norske kronen svekket seg kraftig gjennom gårsdagen, og er nå på sitt svakeste siden 11. desember i fjor, målt ved valutakursindeksen I-44.

I dag fortsetter kronefallet, og både euroen og den amerikanske dollaren blir dyrere.

Siden i går er euroen blitt 0,05 prosent dyrere, og én euro koster 10,56 kroner. Mot dollaren svekker kronen seg enda mer, med 0,21 prosent siden mandag. Én dollar koster på 8,97 kroner.

– Det er flere faktorer som spiller inn på samme tid, forklarte rente- og valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken til DN i går.

– Det er nærliggende å trekke frem ganske kraftige fall på aksjebørsen. Så har vi i tillegg sett et veldig stort fall i oljeprisen mandag. Dessuten er det jo økt usikkerhet om utviklingen fremover også. Da blir investorer litt mer risikoaverse. Og det pleier som regel å være en veldig dårlig kombinasjon for kronen, sa Knudsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.