Oslo Børs steg fredag ettermiddag 1,75 prosent til 1276,6 poeng – uken endte med en ny toppnotering for hovedindeksen. Hovedindeksen har steget med 8,08 prosent den siste måneden.

Equinor, Børsens største selskap, steg på sin side 2,78 prosent, og er dermed på rekordnivåer. Aksjen omsettes for 337,7 kroner, noe som verdsetter oljeselskapet til nesten 1100 milliarder kroner.

Oppgangen kom samtidig som at også de øvrige, ledende markedene i Europa steg på ukens siste handelsdag. I USA åpnet Wall Street blandet der kun den industriindeksen Dow Jones viste svak oppgang.

TGS skyter fart

Seismikkselskapet TGS meldte før børsåpning at det venter en netto segmentomsetning på 114 millioner dollar i første kvartal 2022, mot 75 millioner dollar i første kvartal 2021. Ifølge TDN Direkt var konsensusestimatet på 78 millioner dollar.

«Vi fortsatte å se forbedringer i markedsforholdene i løpet av første kvartal 2022, med kunder som begynner å bli interessert i nye områder. Jeg er spesielt fornøyd med salgsutviklingen, som vokste mer enn 80 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Med om lag 215 millioner dollar i netto kontanter, et stort og diversifisert databibliotek og et solid digitalt fundament, er TGS godt posisjonert for å dra nytte av det økende aktivitetsnivået, både på olje- og gassområdet – og i andre energisegmenter», kommenterte konsernsjef Kristian Johansen i en børsmelding.

TGS-aksjen endte med størst vekst fredag, da den steg 12,27 prosent. Aksjen, som er blitt omfavnet av kjente investorer som tidligere sjefstrateg Peter Hermanrud, tidligere stjerneanalytiker Aasulv Tveitereid og Platekompaniet-gründer Egil Dahl, har nå steget over 70 prosent siden årsskiftet.

Røkke-aksje stiger

Aker Solutions-aksjen gjorde det også bra på dagens siste børsdag. Aksjen steg 10,99 prosent til kurs 33,92 kroner.

Selskapets festdag kan ses i sammenheng med at det private oppkjøpsfondet Hitecvision torsdag kveld meldte at det vurderte et salg av alle sine 30 millioner aksjer i oljeserviceselskapet Aker Solutions, en aksjepost verdt flere hundre millioner kroner.

Fredag morgen ble det klart at salget er gjennomført, etter at Kjell Inge Røkkes Aker la inn et «alt-eller-intet»-bud som Hitecvision takket ja til. Dermed har det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet solgt hele sin eierandel, tilsvarende seks prosent av aksjene i Aker Solutions, til en pris på 809 millioner kroner, eller 27,1 kroner per aksje.

Quantafuel stuper

Interiør- og tekstilkonsernet Kid økte omsetningen med 9,3 prosent i første kvartal til totalt 604,6 millioner kroner, opp fra 553 millioner kroner året før, ifølge ureviderte tall som ble delt med markedet fredag morgen. Kid-aksjen steg 3,24 prosent fredag.

Salmar fikk et slaktevolum på 45.000 tonn i første kvartal 2022, meldte selskapet fredag morgen. Aksjen steg 0,82 prosent.

Lerøy Seafood Group meldte på sin side om et samlet slaktevolum på 32.100 tonn i første kvartal 2022, ned fra 42.100 tonn i samme kvartal i fjor. Aksjen er falt 1,59 prosent fredag.

Grieg Seafood fikk et slaketvolum på 16.900 tonn i første kvartal. Aksjen steg 0,84 prosent.

Plastgjenvinningsselskapet Quantafuel falt 5,8 prosent etter at Arctic Securities kuttet kursmålet for aksjen fra 125 kroner helt ned til ti kroner. Aksjen omsettes nå for 19,8 kroner.

Nordea Markets nedgraderte fredag morgen XXL fra hold til salg, med et kursmål på ni kroner. Inntektsestimatene for 2022 til 2024 er nedjustert med 6–8 prosent som følge av svakere vekstantagelser og en sterkere norsk krone. Kombinert med en ventet økning i driftskostnader, er ebitda-estimatet i samme periode redusert med 12–13 prosent, ifølge TDN Direkt.

XXL-aksjen faller fredag 3,77 prosent til kurs 9,96 kroner. XXL-aksjen har nå falt 30 prosent så langt i år, og er på sitt laveste nivå siden mai 2020. Styreleder Hugo Maurstad har et papirtap på ni millioner kroner på kjøp gjort i to omganger i 2021, ifølge DNs regnestykker.

Ellers kan det nevnes at miniputtselskapet Argeo falt 11,48 prosent etter at robotikkselskapet hentet 75 millioner kroner til kraftig rabatt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.