Før børsåpning på Oslo Børs mandag kom meldingen om at et selskap indirekte eid av fond styrt av det USA-baserte private equity-selskapet Abry Partners har lagt inn et frivillig bud på Link Mobility.

Budet på 225 kroner per aksje verdsetter det norske telekommunikasjonsselskapet til 3,4 milliarder kroner og tilsvarer en premie på 27 prosent fra sluttkurs fredag.

Aksjen skjøt fart start mandag og handles på formiddagen til 223 kroner.

«Ikke ulikt»

Link Mobility lever av mobil meldingsformidling på vegne av bedriftskunder. Det kan være alt fra påminnelse om tannlegetimer, at fly er forsinket til rabatter på varer og betalingstjenester. Mens unge mobilbrukerne ikke sender så mange tekstmeldinger, benytter næringslivet mobiltjenesten stadig mer.

– Alle vil jo ha mer, sier styremedlem og medeier i Link Mobility, Rune Syversen, om de som er misfornøyd med budet på selskapet.
– Alle vil jo ha mer, sier styremedlem og medeier i Link Mobility, Rune Syversen, om de som er misfornøyd med budet på selskapet. (Foto: Morten Brakestad)

– Link Mobility har tatt posisjonen som den største mobile meldingsformidleren i Europa. Det er en posisjon som gjør at selskapet blir synlig og attraktiv, sier styremedlem og medeier Rune Syversen.

Han legger til at styret og ledelsen mener at eventuelt neste store steg er å ta en posisjon i det amerikanske markedet.

– Det innebærer tyngre investeringer over tid. Da er normalt ikke å være på børsen det rette instrumentet, sier Syversen.

Han understreker at å utvikle selskapet sammen med finansiell partner og eventuelt å returnere til Børs når investeringsfasen over, funger bedre.

– På samme måte som vi gjorde med Crayon, sier Syversen som er visekonsernsjef i sistnevnte selskap.

Crayon er et it-selskap som ble tatt av børs for å bli vokse med andre eiere, og deretter relansert på børsen.

Han legger til at ledelsen sammen med styret har lett etter riktig partner for Link Mobility.

– Nå går vi til sengs med Abry Partners. De var storaksjonær i det norske it-selskapet Basefarm og gjorde en veldig god jobb med å utvikle det selskapet videre, sier Syversen.

Han reinvesterer i mobilmelding-selskapet og blir med videre.

– Det blir dannet et holdingselskap på toppen som tar selskapet ut av Oslo Børs.

– Men ikke alle er like fornøyd med avtalen?

– Alle vil jo ha mer. Men de signalene vi har fått fra de store aksjonærene er at de er positive til forslaget. En budpremie på 27 prosent syns vi er en god pris, sier Syversen.

«Et betydelig potensial»

Porteføljeforvalter Jan Petter Sissener er gjennom fondet Sissener Canopus 11. største aksjonær i Link Mobility. Han har forhåndsakseptert budet, men kan frigis dersom det kommer et høyere bud.

– Vi mener selskapet har betydelig potensial over budet og håper at det kommer andre kjøpere på banen. Ambisjonsnivået til kursen når vi kjøpte aksjene for rundt to år tilbake var høyere enn det, sier Sissener.

– Men er det ikke noe høyere bud å få, så er det ikke noe høyere bud å få. Det er et veldig godt kjøp, så da er det jo som oftest ikke et godt salg for oss som selger, legger han til.

«Litt skeptisk»

I tillegg til Abry er også deler av ledelsen i Link Mobility og noen aksjonærer med på budet, som sammen med de aksjonærene som har akseptert tilsvarer rundt 54 prosent av aksjene i selskapet.

Styret i det norske meldingsselskapet anbefaler enstemmig budet.

– Jeg blir alltid litt skeptisk når ledelsen er med på å kjøpe. De ser åpenbart et betydelig potensial som vi ikke får være med på. Det er åpenbart grei kjøpspris for dem, og jeg synes det er mye hyggeligere når alle selger, sier Sissener.

Han mener også det er synd selskapet selges ut av Norge og til et private equity-selskap.

– De kommer til å drive det og selge det videre etter fem år, sier han.

«Grei investering»

Budet på 225 kroner per aksje betyr at Sissener Canopus, som eier 300.000 aksjer, får 67,5 millioner kroner ved et eventuelt salg. De samme aksjene var basert på sluttkurs fredag verd 53 millioner kroner.

Basert på den volumvektene gjennomsnittsprisen på aksjen de siste 12 månedene, tilsvarer budet en premie på 71,5 prosent.

– Det har vært en grei investering. Vi har handlet litt frem og tilbake og jeg er ikke helt sikker på kostprisen.(Vilkår)

Stoltenberg: – Dialog er ikke et tegn på svakhet. Det er et tegn på styrke.
Under EU-toppmøtet i Brüssel uttalte Nato-sjef Jens Stoltenberg seg om det planlagte møtet mellom Vladimir Putin og Donald Trump.
01:47
Publisert: