Den dårlige stemningen fra børsene i USA og Asia smitter over til Oslo Børs, der Hovedindeksen faller rundt over én prosent torsdag formiddag. Dette er syvende dag på rad med fall og oppgangen hittil i 2021 er nå visket ut.

I USA falt alle de ledende indeksene med to til tre prosent onsdag, den største nedgangen siden før vaksinegodkjennelsene kom i starten av november.

Oljeprisen faller 0,16 prosent til 55,45 dollar per fat.

  • Hydrogenselskapet Nel faller rundt seks prosent torsdag formiddag.
  • Norwegian stiger rundt én. Siden nyttår har det kriserammede flyselskapet falt 35 prosent. Det er surt for aksjonærene, men gode nyheter for det New York-baserte finansselskapet Jane Street som nå er den eneste gjenværende shorteren i Norwegian, hvilket betyr at de har posisjonert seg for kursnedgang i aksjen. Det gjorde de like før nyttår.

Anbefaler overvekt av aksjer

– Jeg tror det er en korreksjon, men jeg tror ikke den blir veldig kraftig. Jeg tror det er basert på at vi hadde mange gode nyheter om vaksinering og utvikling i koronasmitte for noen uker siden, men nyheten om mutert virus, forsinkelser i vaksineringen, og usikkerhet om vaksinene vil være effektiv mot en ny variant skaper en del usikkerhet, sier sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Wealth Management.

Når det er sagt anbefaler Bruce og hans team å ha mer aksjer enn normalt i porteføljen. De mener markedet vil gå bra fremover og at denne korreksjonen etter hvert vil betraktes som en kjøpsmulighet.

– Det er lave renter og utsikter til at inntjeningen vil komme tilbake igjen, sier han.

Sjefstrategen mener aksjer sett under ett er priset nokså høyt etter historisk standard, men understreker at aksjer ikke er høyt priset om man ser det i forhold til rentenivået.

– Det mener jeg absolutt er det viktigste. Investorene ser på alternativet til aksjer, sier Bruce.

Bredt fall i Europa

Det er bredt børsfall i Europa torsdag.

  • Paris CAC 40-indeksen faller 0,7 prosent.
  • Frankfurt DAX-indeksen faller 0,8 prosent.
  • Den europeiske samlebørsen Euronext 100 faller 0,8 prosent.

Den norske kronen har svekket seg gjennom markedsuroen og en euro koster torsdag morgen rundt 10,50 kroner. Euroen er blitt nær 15 øre dyrere siden mandag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.