Etter nær fire timer med handel stiger hovedindeksen på Oslo Børs med 0,7 prosent.

Flyselskapet Norwegian meldte før børsåpning at det varslede strukturerte salget av nærmere 95 millioner aksjer i selskapet er gjennomført. På vegne av kreditorgrupperingen har meglerhusene ABG Sundal Collier og DNB Markets solgt rundt 94,96 millioner aksjer i Norwegian, tilsvarende 11,84 prosent av aksjene i flyselskapet. Aksjene ble solgt til kurs 9,30 kroner, altså ble hver aksje solgt for 9,30 kroner.

Det betyr at det ble solgt Norwegian-aksjer for totalt 883 millioner kroner. Salget skjedde igjennom en såkalt akselerert bokbyggingsprosess, som betyr at meglerhusene har loddet stemningen blant potensielle kjøpere og at prisen dermed er blitt satt ut fra etterspørsel og interesse.

I en flaggemelding rett før børsåpning fremkommer det at Folketrygdfondet har kjøpt i overkant av 20 millioner aksjer i Norwegian og at det nå eier 6,96 prosent av aksjene i flyselskapet.

Også styreleder Svein Harald Øygard har lastet opp: Han har kjøpt aksjer for to millioner kroner, og eier nå snaut 1,6 millioner aksjer i Norwegian.

Norwegian-aksjen åpnet med et fall på tre prosent, men hentet seg litt inn da Øygards aksjekjøp ble kjent, og er klokken 11:45 ned rundt 2,4 prosent.

Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling stiger fem prosent på nyheten om at selskapet er tildelt en ny kontrakt for jackup-riggen «mist».

Kahoot-aksjen stiger 3,5 prosent og omsettes nå for 64,70 kroner, etter at det tidligere i dag ble klart at selskapet har sluttført oppkjøpet av den amerikanske læringsplattformen Clever.

Venter på jobbtall

Onsdag steg hovedindeksen på Oslo Børs med 0,8 prosent. I Europa var det noe blandet utvikling og i USA var det dørgende stille.

Hovedindeksen åpner helt flatt torsdag formiddag. Det er heller ingen store bevegelser blant de større selskapene på Oslo Børs. Det legges ikke frem noen makrotall av betydning torsdag, men fredag er det klappet og klart for det som ofte kalles for «månedens viktigste tall» – sysselsettingstall fra verdens største økonomi USA.

Makroøkonom Oddmund Berg i DNB Markets har kjent på stillheten i markedene.

«Det er mulig at aktørene sitter rolig i påvente av viktige arbeidsmarkedstall fra USA på fredag, som kan gi indikasjoner på om Fed har grunnlag for å skifte fot i retning av å være mindre støttende, nemlig begynne med nedtrapping av verdikjøp. For at det skal bli tilfellet er utviklingen på arbeidsmarkedet helt sentral», skriver han i meglerhusets morgenrapport torsdag.

Fed står for Federal Reserve, som er navnet på den amerikanske sentralbanken.

I juli steg sysselsettingen utenom jordbruket med 943.000. Økonomer og andre prognosemakere at det vil bli skapt 750.000 nye jobber i august. DNB Markets er hakket mer optimistisk og tror det ble skapt 800.000 nye jobber.

Syv måneder på rad med oppgang

Hovedindeksen har steget litt over 18 prosent hittil i år. Med oppgang også i august har globale aksjer nå steget syv strake måneder på rad. Det har kun skjedd fem ganger siden 1994, ifølge sjefstrateg Christian Lie i Formuesforvaltning.

Finansmarkedene går nå inn i høstmånedene. Ifølge Berntsen betyr det normalt økte svingninger og usikkerhet på børsen.

«Når det er sagt, skulle det vise seg at selskapenes inntjening fortsetter å stige også i 3. kvartal er det ikke sikkert høsten blir dårlig. Mao. avhenger mye av om hvor mange negative resultatvarsler som kommer de neste to-tre ukene. Historisk sett har det kommet flere resultatvarsler i september måned, enn i de andre månedene av året», skriver han i en markedskommentar torsdag.

Ellers er dette det viktigste som har skjedd torsdag morgen: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Blandet utvikling ved Asia-børsene torsdag morgen og ingen store bevegelser.
  • Oljeprisen steg svakt torsdag morgen og handles for rundt 71,80 dollar fatet. Oljealliansen Opec+ ble som ventet enige om å øke produksjonen med 400.000 fat per dag.
  • Kronen svekket seg noen øre mot euro i går, men bevegelsene er temmelig flate torsdag. En euro koster 10,30 kroner. En dollar koster 8,69 kroner.
  • Bitcoin stiger to prosent og handles nå for rett i underkant av 50.000 dollar.
  • Meglerhuset SEB oppgraderer sin anbefaling på gjødselprodusenten Yara fra hold til kjøp. Kursmålet økes fra 475 kroner til 500 kroner per aksje. Tro på høyere gjødselpriser neste år er en viktig faktor.
  • Det amerikanske oppkjøpsfondet Advent and Aurora Investment vil kjøpe det svenske biotek-selskapet Swedish Orphan Biovitrum, også kjent som Sobi, for rundt 70 milliarder svenske kroner.