Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,5 prosent torsdag.

Torsdag morgen kom e-lærings- og spillselskapet Kahoot med fasit for andre kvartal – og investorene på Oslo Børs svarer med å sende aksjekursen rett opp. Kahoot fikk en omsetning på 36 millioner dollar, omtrent en dobling fra samme periode i fjor. Resultatet før skatt, justert for enkelthendelser, var 6,9 millioner dollar, som er 65 prosent mer enn i samme periode i 2021. Kahoot-aksjen steg 26,3 prosent.

Spotprisen på råoljen Brent handles torsdag for 97 dollar fatet. I løpet av den siste måneden har oljeprisen falt med 8,57 prosent.

Oljeselskapet DNO stupte på Oslo Børs etter å ha levert resultater for andre kvartal som ikke svarte til markedets forventninger. Aksjen falt over syv prosent på det meste tidlig i torsdagshandelen, men snudde i løpet av dagen og endte med å stige 0,3 prosent ved børsstenging.

Vel håver oljeselskapet inn penger takket være høye råvarepriser, med et driftsresultat før av- og nedskrivninger som mer en doblet seg fra året før, men med 256 millioner dollar var det fortsatt et stykke opp til analytikernes gjennomsnittlige forventning på 296 millioner, ifølge Infront.

Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets peker også på at selskapet ikke øker utbyttet sitt, som blir stående på 25 cent per aksje for kvartalet.

– Det virker som markedet hadde ventet en form for ekstraordinær utbyttebetaling, skriver han til kundene sine, og legger til:

– Vi tenker markedet kan bli skuffet over fraværet av økt utbyttet og/eller mer detaljerte utsikter.

I morgentimene hadde flere selskaper også rullet ut sine kvartalstall.

  • Komplett Bank fikk et resultat før skatt på 48,4 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot 67,2 millioner kroner i samme kvartal året før. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport, publisert torsdag. Komplett-aksjen var ned 0,4 prosent ved stenging.
  • Hexagon Composites ekskludert Purus fikk et driftsresultat på 33 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot et driftsresultat på 19 millioner kroner i samme periode året før. Hexagon Composite venter at utfordringer i forsyningskjeden og kostnadsvekst vil ha en negativ innvirkning på selskapets marginer i andre halvdel av 2022. Hex-aksjen steg 1,8 prosent torsdag.
  • Sparebank 1 SMN fikk et resultat før skatt på 880 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot 942 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge rapporten skyldes resultatnedgangen lavere avkastning på finansielle instrumenter og svakere resultat fra Sparebank 1-gruppen. Aksjen var oppe 0,6 prosent ved stenging.

Børsjubel

Prisstigningen i USA for juli måned viste seg å være lavere enn ventet. Det førte til kraftig optimisme på Wall Street onsdag kveld. Den brede S&P 500-indeksen steg 2,13 prosent, mens den industritunge Dow Jones-indeksen steg 1,63 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg 2,89 prosent.

Børsene i Asia steg markant torsdag. Hang Seng- indeksen i Hongkong steg 2,11 prosent. MSCI-indeksen for Asia, hvor de største børsene utenfor Japan inngår, har steget med godt over én prosent.

Kina har stengt ned storbyen Yiwu, som er en viktig eksport- og industrisone i landet. Det er også økt koronasmitte i andre deler av landet, hvor myndighetene fastholder på nullsmittestrategien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.