Oslo Børs stengte mandag med en oppgang på 1,75 prosent. Dette kommer etter markant oppgang i oljeprisen.

Like ved børsstenging var prisen på et fat nordsjøolje opp nær fem prosent til 41 dollar fatet.

Den store vinneren var imidlertid ikke oljeaksjene, selv om Equinor og Aker BP var opp nær tre prosent. Det var imidlertid Røkkes Merkur-noterte Aker Carbon Capture som var den soleklare børsvinneren.

Kursen var opp over 51 prosent ved handelsslutt etter to positive nyheter. Det tilsvarer en verdiøkning på litt under milliarden. Selskapets markedsverdi er nå på rundt 4,5 milliarder kroner.

  • Statsminister Erna Solberg varslet i helgen at regjeringen setter av to milliarder kroner til karbonfangst og lagring i neste års statsbudsjett.
  • Meglerhuset SEB har startet dekning av Aker Carbon Capture med en klar kjøpsanbefaling. «Kjøp – fang den om du kan », skriver SEB i en oppdatering. Aker Carbon Capture har en kurs på 6,4 kroner i skrivende stund, mens SEB opererer med et kursmål på 17,5 kroner. Det innebærer et SEB tror at kursen vil nesten tredoble seg i verdi. SEB skriver at energiovergangen er en realitet og at karbonfangst og lagring er bredt akseptert som et viktig tiltak for å redusere fremtidige utslipp.
Røkke: – Inntektsforskjellene rundt omkring i verden er et vanvittig problem
Kjell Inge Røkke er ganske klar på hvem som har skylden og hvem som kan løse det.
01:16
Publisert:

Søsterselskapet til ACC, Aker Offshore Wind, steg ti prosent mandag etter å ha meldt om en vellykket installering utenfor kysten av Sør-Korea, som er et ledd i utviklingen av en flytende havvindpark

Trumps påvirkning på markedet

Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets ventet før børsåpning at Donald Trumps koronasykdom vil kunne prege markedene fremover:

«Den uavklarte situasjonen rundt presidentens helse kan potensielt dempe risikoappetitten i markedet den nærmeste tiden, men handledagen så langt har vært preget av optimisme rundt hans tilsynelatende gode form. Uansett kan sykdommen begrense Trumps muligheter til å drive valgkamp de resterende fire ukene frem mot valget 3. november.», skriver Due-Andresen i sin morgenrapport.

Fredag var stemningen laber på de amerikanske børsene, og alle de ledende børsindeksene var ned. Fredag kveld ble det også kjent at president Donald Trump ble lagt inn ved Walter Reed-sykehuset.

Mandag meldte stabssjefen i Det hvite hus, Mark Meadows, at han er optimistisk med tanke på at Trump tidlig på morgenen følte seg bedre, og at han muligens kan overføres til Det hvite hus.

Børsoppgangen mandag i Asia og Europa fortsetter i USA. De ledende amerikanske børsindeksene er opp en knapp prosent rett etter åpning.

Slik gikk det da DNs børskommentator testet det nye aksjespillet
DNs børskommentator Bård Bjerkholt spiller på børsen.
03:08
Publisert:

Nel-boom fortsetter

Tall fra nettmegleren Nordnet viser at aktive profesjonelle kunder, såkalte daytradere, handlet aksjer for om lag syv milliarder kroner i september. Hydrogenselskapet Nel peker seg ut som den klart mest omsatte aksjen og sto for over én milliard av omsetningen i september.

Mandag steg Nel over fire prosent som mest omsatte aksje på børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.