Oljeprisen løftet Oslo Børs tirsdag som endte med en oppgang på 0,9 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs falt derimot 0,52 prosent onsdag.

Oljeprisen steg til over 98 dollar fatet tirsdag. Det bidro til at tungvekterne dro opp Børsen som endte dagen med oppgang på 0,9 prosent. Ifølge Bloomberg News var det brudd i oljestrømmen i deler av Druzhba-nettverket som førte til oljeprisvekst. Onsdag falt oljeprisen tilbake til 94 dollar fatet.

Stiger etter aksjesalg

Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling steg fra start, til tross for at siste nytt derfra er nok et salg av nye aksjer, som attpåtil blir større enn det som hadde blitt kommunisert tidligere av selskapet. Borr skal hente 250 millioner dollar i en emisjon i New York, tilsvarende 2,4 milliarder kroner. Tidligere hadde selskapet snakket om 150 millioner dollar.

Men aksjene selges til omtrent 35 kroner stykket, og det er en minimal rabatt i forhold til tirsdagens sluttkurs. Det må likevel presiseres at aksjen da falt nesten ni prosent. Men Borr stiger uansett over fire prosent på det meste, og til godt over emisjonskursen. Ved børsstenging har aksjen steget 0,28 prosent.

Den nye emisjonen utføres som en del av det gjeldstyngede selskapets siste refinansiering. Alle kreditorene har akseptert.

Karbonløsningsselskapet Bergen Carbon Solutions (BCS) falt rundt 15 prosent på børs tirsdag, etter et salg på to millioner aksjer i selskapet til 37 kroner per aksje mandag. Det utgjør en totalsum på 74 millioner kroner. Sluttkurs mandag var 43,55 kroner. De to millioner aksjene ble dermed solgt med kraftig rabatt. Onsdag var BCS-aksjen ned 2,70 prosent.

Rentefokus

Totalinflasjonen i USA for juli måned lå på 8,5 prosent. På forhånd var det ventet at inflasjonen ville ligge på 8,7 prosent. Inflasjonstallene for juli er dermed 0,6 prosentpoeng lavere enn inflasjonen for juni som endte på 9,1 prosent.

Wall Street som har hatt nedgang tre dager på rad, responderte positivt på nyhetene. Tek-indeksen Nasdaq stiger 2,27 prosent, mens den brede S&P-indeksen er oppe 1,74 prosent.

– Dette var litt lavere enn det markedet hadde forventet, men det ligger fortsatt innenfor utfallsrommet på pluss/minus 0,2 prosent, sier sjeføkonom Anders Johansen i Danske Bank om dagens inflasjonstall.

Markedet hadde tidligere priset inn 70 prosent sannsynlighet for en ny 75 punkters renteheving fra den amerikanske sentralbanken, Fed. De amerikanske inflasjonstallene kan gi innsikt i Feds videre innstrammingsplan for pengepolitikken.

– Siden inflasjonstallene i dag lå på marginen, er sannsynligheten for at Fed setter opp med 0,75 prosentpoeng litt lavere enn tidligere. Avviket er likevel ikke så stort at det påvirkes veldig av det. Det kan vel så være at de gjennomfører en trippelheving etter de sterke arbeidsmarkedstallene og lønnsveksten vi så i forrige uke, sier Johansen.

Børsfall i Asia

Det var bred nedgang å spore på de asiatiske børsene. Hang Seng-indeksen falt 2 prosent tirsdag, mens Nikkei-indeksen var ned 0,65 prosent.

Onsdag morgen kom prisstatistikkene for juli måned for Kina. Konsumprisindeksen steg med 2,5 prosent i juni. I juli hadde prisveksten økt til 2,7 prosent. Produsentprisene falt imidlertid fra 6,1 prosent til 4,2 prosent i forrige måned.

– I motsetning til den kraftige prisakselerasjonen for Asia-regionen ventes det en svak vekst i konsumprisindeksen i Kina, skriver ING.

ING advarer om at produsentprisene kan skyte fart hvis industriproduksjonen gjør det samme. Den kinesiske eksporten økte med 18 prosent i juli. Dette skyldes også forsinkelser på tidligere ordrer. Importen økte med kun 2,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.