Hovedindeksen på Oslo Børs avslutter dagen nesten tre prosent opp, etter en formiddag preget av oljeaksjer som gjorde det bra.

Månedsskiftet og endringer i kontraktene gjør at oljeprisen stiger noe etter børsåpning og er på i underkant av 27 dollar for fatet.

Slik avsluttet de største oljeselskapene dagen:
* Equinor endte opp 9,6 prosent

* DNO synker etter oppgang på over ti prosent ved lunsjtider, og endte opp 5,31 prosent.

* Aker BP endte opp over elleve prosent.

Den samlede energiindeksen på Oslo Børs avsluttet tirsdagen opp over syv prosent.

NHO med krav til regjeringen: Skatteregimet for oljebransjen må endres for å redde industrien Oljefest på Oslo Børs: – Finnes ikke egentlig noen historisk relevant parallell

– Markedet kommer alltid tilbake

Investeringsdirektør Alexandra Morris i Skagen mener at nå er riktig tidspunkt å tenke langsiktig og tenke seg nøye gjennom hvilke selskaper man investerer i.

– Det er viktig å passe på å kjøpe selskaper som har god balanse og god ledelse. Det er for eksempel ikke galt å kjøpe i Equinor nå med oljen på 20 dollar – de har en god strategi og god ledelse, sier Morris.

– Nå er det mer interessant å gå inn i enkeltselskaper enn når oljeprisen er på 60 dollar, legger hun til.

Equinor-aksjen avsluttet tirsdagen opp over ni prosent. Investeringsdirektøren klarer å se lys i tunnelen selv om hun beskriver et marked som for øyeblikket er preget av «frykt og grådighet».

– Markedet kommer alltid tilbake. Vi så det gjennom Asiakrisen, dotcom-boblen og gjennom finanskrisen. Mitt råd er ikke å se på skjermen og invester langsiktig i selskaper som kan komme ut på den andre siden av dette.

Investeringsdirektør i Skagen Fondene Alexandra Morris.
Investeringsdirektør i Skagen Fondene Alexandra Morris. (Foto: Tommy Ellingsen)

Trump og Putin i samtaler om oljeprisen

Mandag kom nyheten om at den amerikanske presidenten Donald Trump har bedt president Vladimir Putin om samtaler om den pågående oljepriskrigen. Trump sa til Fox News at Saudi-Arabi og Russland «har gått amok med oljen».

Seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets skriver i sin morgenrapport at nyheten om samtaler mellom president Trump og president Putin kan forklare børsoppgangen på mandag.

«Børsoppgangen må imidlertid ses i lys av at presidentene Trump og Putin er blitt enige om at landene skal ha samtaler med sikte på å stabilisere energiprisene.».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.