Alle de tre viktigste indeksene i USA stiger etter børsåpning onsdag. Den positive stemningen ser man også i Asia der særlig den japanske Nikkei-indeksen la på på seg 1,7 prosent i natt godt hjulpet av sterke resultattall fra Sony- mens børsene både i Kina, Hong Kong, Sør-Korea og Singapore er stengt på grunn av feiringen av kinesisk nyttår.

Slik gikk det med ungdommene som skulle ta rotta på Wall Street dnPlus

Ved stengetid er hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,55 prosent.

– Det er gode tall

Telenor er ned over fem prosent, etter å ha lagt frem regnskapstall for fjerde kvartal 2021.

Telenor foreslår utbytte på 13 mrd. kroner

Hydrogenpro stiger over 46 prosent etter å ha inngått storkontrakt med Mitsubishi. Solcelleleverandøren Otovo er opp rundt seks prosent etter at regjeringen varsler økt støtte til privatpersoner som installerer solceller.

– Vi ser at USA beveget seg positivt etter at Norge og Europa stengte. Og så kom det gode tall fra Google-eier Alphabet som steg syv-åtte prosent i ettermarkedet godt hjulpet av varselet om at aksjen skal splittes. Dette er gode tall, så jeg opplever at hovedbildet er bra, sier Nordea-direktøren Robert Næss.

Alphabet varslet at hver aksje skal splittes i 20 til sommeren.

– Jeg synes også det er interessant at inntjeningsestimatene i USA bare siden starten av januar har steget med ett prosentpoeng - fra åtte til ni prosent. Det er bra, sier Næss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.