Norske Skog-aksjen åpnet ned 70 prosent på Oslo Børs. At den ikke går i null, må bety at noen tror det er noe å hente for aksjonærene.

Nå har aksjen steget noe, og er nå ned kun 55 prosent og aksjen selges nå for 41 øre aksjen. Det priser selskapet til 114 millioner kroner. Det er stor omsetning i aksjen, over 15 prosent av utestående aksjer er omsatt i morgentimene.

Christen Sveaas er som kjent største aksjonær med nær 13 prosent av aksjene. Han kjøpte drøyt storparten av aksjene i august for rundt 40 øre aksjen, og har dermed en ørliten pluss på disse. Men de øvrige aksjene er nok kjøpt på betydelig høyere kurser.

Det gjelder også de fleste andre aksjonærer, som Astrup Fearnley med 8,5 millioner aksjer, og Jon-Aksel Torgersen, Astrup Fearnley-sjef, som gikk av som styreleder i august ifjor. Harald Moræus-Hanssen, forvalter i Astrup Fearnley-systemet, har også sittet lenge med sine 4,8 millioner aksjer.

Nest største aksjonær er Bertel O. Steen, med 4,3 prosent av aksjene. Også han har sittet i papirselskapet som aksjonær i flere år.

Går ikke

Bare fire måneder etter at han plutselig trakk seg som konsernsjef, er Sven Ombudstvedt tilbake som representant for kreditorene. Han har fortsatt etterlønn fra selskapet.

– Nå har det tatt såpass lang tid å få på plass en løsning. Det går ikke, og nå har en prøvd alt mulig. Av hensyn til de operative virksomhetene i Norske Skog, så tiltrer nå de sikrede obligasjonseierne pantet og jeg settes inn i styret til Norske Skog as som styreleder for å hjelpe til at de syv fabrikkene drives videre uten problemer, sa tidligere Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt til DN.no tirsdag.

Det sittende styret varslet tirsdag morgen at det ville legge frem en ny redningsplan kommende mandag. Men noen få timer etter ble det kjent at kreditorene vil ta over.

– Det de gjør nå burde de gjort for mange måneder siden, sa Sveaas til DN.

Han så ikke hva annet han eller resten av styret kunne gjort.

– Det nye styret har sittet i knappe tre uker, jeg er ikke i stand til å se at vi kunne gjort noe annerledes på den korte tiden.(Vilkår)