Hovedindeksen steg 1,0 prosent fra start torsdag morgen etter onsdagens tunge fall på 1,64 prosent, men i 10-tiden har indeksen falt tilbake og utviklingen er dermed tilnærmet flat for dagen.

Det skjer samtidig som oljeprisen faller forsiktig 0,96 prosent til 80,06 dollar/fatet.

Det er god stemning på de asiatiske børsene på torsdag, og onsdagen endte med bred oppgang på Wall Street, etter at det rundt en time før børsslutt ble klart at republikanerne i Kongressen foreslår en midlertidig løsning for å heve statsapparatets gjeldstak frem til desember.

Landoppdrettsselskapet Atlantic Sapphire faller drøyt ti prosent på Børsen etter gårsdagens nyhet om at selskapets laks kastes ut fra supermarkedkjeden Giant Eagle. Den hardt prøvede aksjen steg 21 prosent onsdag, men har falt rundt 65 prosent hittil i år, og nå vil selskapet være mer åpne i kommunikasjonen til markedet.

Solcelleselskapet EAM Solar stiger 26 prosent på nyheten om at Høyesterett i Italia har annullert frikjennelsen av fem personer som ble dømt for svindel mot det norske selskapet. EAM Solar har i flere år kjempet en kamp i rettssystemet etter å ha tapt milliarder på det selskapet mener er investorbedrageri.

Videokonferanseselskapet Pexip falt tre prosent etter å ha meldt om at gjentagende inntekter nærmer seg 100 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal, men utover dagen hentet den seg inn til et fall på rundt 0,5 prosent.

Oljeletingsselskapet EMGS stiger fire prosent til tross for at bankmyndighetene i Mexico er i ferd med å avvikle banken Accendo Banco hvor det norske selskapet har konto, og dermed er 18 millioner kroner i kontanter utilgjengelige for selskapet. Det er knyttet usikkerhet til hvor mye av beløpet selskapet vil få tilgang til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.