Saken oppdateres.

Torsdag åpnet hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,4 prosent, men skjøt raskt ytterligere fart. I 12.00-tiden er hovedindeksen opp rundt 0,7 prosent.

Det kommer etter det som har blitt en blytung siste uke i oktober. Onsdag endte handelsdagen med et bratt fall på over tre prosent, og før børsen åpnet torsdag har hovedindeksen falt nesten syv prosent så langt denne uken.

Markedsuroen har kommet til syne også i resten av verden. Flere av Europas børser falt kraftig onsdag, og ble fulgt opp med et børsras på Wall Street.

Fasit onsdag kveld norsk tid var et fall på over tre prosent for alle de tre nøkkelindeksene på New York-børsen. Torsdag morgen faller også børsene i Asia.

Bekymring rundt økende smittetall, flere land som gjeninnfører restriksjoner og usikkerhet knyttet til presidentvalget i USA er blitt trukket frem som grunner til den brede uroen denne uken.

– Usikkerheten har klart tiltatt, og utsikter til svakere etterspørsel rammer også oljeprisen som igjen handles under 40 dollar fatet, skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets i en morgenrapport.

Resultatrush og nynotering

Før børsåpning la en rekke selskaper frem sine resultater for tredje kvartal.

Verste uke siden juni på Wall Street

Da Wall Street stengte onsdag kveld måtte den industritunge Dow Jones-indeksen konstatere den verste børsdagen siden juni. Samtidig styrer den brede S&P 500-indeksen mot den verste uken siden april.

Vix-indeksen steg samtidig til rett over 40 poeng, og nådde med det sitt høyeste nivå siden midten av juni. Indeksen blir ofte omtalt som «fryktindeksen» og sier noe om forventningene om volatilitet i markedet.

Torsdag morgen peker fremtidsindeksene knyttet til de toneangivende indeksene på Wall Street forsiktig opp, noe som kan tyde på oppgang når USA-handelen åpner ut på ettermiddagen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.