Onsdag stanset Oslo Børs handelen i Next Biometrics, etter at aksjen var opp 39,4 prosent. Børsen ville undersøke den kraftige kursoppgangen.

Torsdag morgen kom meldingen om at handelspausen med Next-aksjen er opphevet.

Det var en melding fra nyhetsbyrået TDN Direkt som var årsaken til kursoppgangen, der byrået skrev at Next Biometrics «forventer å kunne være nær breakeven-nivåer i både tredje og fjerde kvartal av 2020».

Både overfor byrået senere onsdag og i en egen melding til Oslo Børs avviser Next at de har meddelt dette.

«Selskapet har ikke gitt guiding for Ebitda eller kontantstrøm for tredje eller fjerde kvartal 2020», heter det i meldingen.

Next skriver imidlertid at det jobber med en restrukturering der de vil kutte kostnadene til 15 millioner kroner per kvartal, samtidig som det har fastslått at omsetningen blir høyere i tredjekvartal enn i andrekvartal.

Next-aksjen faller etter onsdagens kraftige oppgang, og er så langt torsdag ned 14 prosent.

Det var på forhånd ventet at Oslo Børs skulle åpne opp, og analytiker Roger Berntsen i Nordnet anslo åpning opp 0,2 prosent, eventuelt i intervallet ned 0,1 til opp 0,4. Dette skrev han i sin morgenkommentar torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet opp 0,5 prosent torsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.