Onsdag morgen steg Oslo Børs forsiktig fra start, etter at hovedindeksen stengte med en oppgang på litt over én prosent tirsdag.

Det tok imidlertid ikke lang tid før stemningen snudde merkbart, og i 12.20-tiden dras børsen ned av en rekke tungvektere.

Hovedindeksen faller i skrivende stund rundt 1,45 prosent.

  • Aluminiumsgiganten Norsk Hydro la før børsåpning frem resultater for andre kvartal, og steg rundt 3,7 prosent ved åpning. Aksjen har derimot falt stødig gjennom dagen, og er ned over tre prosent. På forhånd var det ventet at det underliggende driftsresultatet (ebit) skulle mer enn halvere seg til 330,4 millioner kroner, mens fasiten endte på et underliggende driftsresultat på 949 millioner kroner.
  • Norwegian faller rundt 3,5 prosent. SAS faller rundt 1,5 prosent, etter at det ble klart at det utsetter rentebetalinger på et milliardlån for å sikre likviditeten.
  • Oljeselskapene Equinor, DNO og Aker BP faller alle mer enn 1,1 prosent.
  • Rubrikkselskapet Adevinta, som tirsdag landet en millardavtale med Ebay, fortsatte oppgangen umiddelbart ved åpning, men det tok ikke lang tid før det snudde. Aksjen faller rundt 0,6 prosent, og omsettes til om lag 143 kroner.
  • DNB faller rundt 1,8 prosent.

Oljeprisen har falt noe fra sluttkurs tirsdag, og handles til rundt 44 dollar fatet. Tirsdag nådde fatprisen for nordsjøoljen det høyeste nivået siden før korona.

Blandet både i Asia og USA

På forhånd ventet analytiker Roger Berntsen i Nordnet at børsen skulle åpne flatt, og viste til fallende indekser i Asia.

– Dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, resultatsesongen fortsetter med full styrke internasjonalt, noe som vil kunne endre sentimentet utover dagen, skriver han i en morgenrapport.

TDN Direkt forventet på sin side nedgang fra start, og viser til at oljeprisen har falt om lag en halv dollar per fat siden børsslutt tirsdag. Ifølge TDN indikerte IG Markets-futures en nedgang på rundt 0,51 prosent fra start.

I USA stengte de tre toneangivende indeksene på Wall Street – industritunge Dow Jones, teknologitunge Nasdaq og den brede S&P 500-indeksen – blandet tirsdag kveld norsk tid. Det var energiaksjene som ledet an, og oljeselskapene Exxon Mobil og Chevron steg begge mer enn fem prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.