Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 0,92 prosent tirsdag og endte på 1287,39 poeng.

Oljeprisen lukter på 120 dollar fatet etter at EU ble enige om å kutte kraftig i oljeimporten fra Russland. Energigigantene stiger markant på Børsen, ledet an av Equinor som tirsdag er opp 2,5 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp over seks prosent i år, mye takket være oljegigantene Equinor og Aker BP som har surfet på høye oljepriser. Equinor har hittil i år steget 50 prosent, mens Aker BP har en oppgang på 54 prosent.

Aker BP stiger tirsdag 3,1 prosent, mens Autostore steg solide 4,5 prosent. Lakseselskapene Mowi og Salmar hadde også en positiv dag, og var opp henholdsvis 1,45 og 1,24 prosent.

Kvartalstall

Tirsdag morgen har flere selskaper lagt frem sine inntjeningsrapporter for første kvartal.

Tor Olav Trøims riggsatsing Borr Drilling hadde driftsinntekter på 82 mill. dollar i første kvartal 2022, opp fra 48,4 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt endte på minus 46,5 millioner dollar, mot et underskudd før skatt på 52,1 millioner dollar i fjor.

Borr Drilling er en av årets store vinnere på Oslo Børs så langt i år. I åpningsminuttene ved Oslo Børs steg aksjen hele 13 prosent, og endte omtrent der etter å ha ligget over til prosent gjennom hele dagen.

Golden Energy Offshore Services minsket tapene i første kvartal. Offshorerederiet fikk et driftsresultat på -38 millioner kroner i 2021, sammenlignet med -145 millioner kroner året før, ifølge selskapets rapport. Golden-aksjen steg over 25 prosent like etter åpning.

SAS la frem regnskapet for andre kvartal, som er perioden fra februar til april i år. Resultatet før skatt endte på minus 1,6 milliarder svenske kroner i kvartalet. I samme periode i fjor ble underskuddet 2,3 milliarder svenske kroner, og den gang var tapet sterkt preget av nedstenging i flere land under pandemien. SAS-aksjen faller kraftig på Oslo Børs tirsdag og er ned over seks prosent.

Wall Street faller

De amerikanske børsene holdt stengt mandag. De tre toneangivende indeksene på Wall Street befinner seg i korreksjonsmodus, men forrige ukes oppgang forbedret situasjonen noe. Tirsdag ettermiddag er de amerikanske børsene markant ned.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har falt 22,5 prosent i 2022, mens den brede S&P 500-indeksen er ned 12,8 prosent. Den industritunge Dow Jones-indeksen har gjort det best av de tre i år, med nedgang på «kun» 8,6 prosent.

Det har gått trått for den kinesiske økonomien siste tiden grunnet høye råvarepriser og vedvarende høy koronasmitte. Investorer forsøker å tolke aktivitetsrapportene fra Kina og den pågående gjenåpningen av finansmetropolen Shanghai.

PMI-indeksen for industrien i Kina kom inn på 49,6, som var betydelig bedre enn i april, da den var på 47,4. Finansmetropolen Shanghai, som har en befolkning på 26 millioner mennesker, har vært nesten helt nedstengt siden slutten av mars.

Svake makrotall fra Kina la ikke noen demper på de store børsene i Asia. Shanghai CSI 300 steg 1,1 prosent, mens Hang Seng indeksen endte opp 0,4 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.