Hovedindeksen på Oslo Børs åpner relativt flatt med en oppgang på omtrent 0,1 prosent ved åpningstid torsdag morgen til 934 poeng.

I forkant av åpningen ble det meldt at det svenske eiendomsselskapet Castellum har lagt inn et bud på norske Entra. I en børsmelding torsdag morgen varsler Castellum et bud på 170,86 kroner per aksje. Det er 5,86 kroner mer enn budet fra konkurrenten Sämhallsbyggnadsbolaget i Norden (SBB).

Entra stiger 2,4 prosent ved børsåpning torsdag.

Kraftig fall for kryptovaluta

Kryptovaluta faller videre torsdag morgen, der bitcoin faller med omtrent fem prosent fra gårsdagen. Ved børsåpning koster én bitcoin omtrent 17.652 amerikanske dollar.

Andre kryptovalutaer som ether, ripple, litecoin og bitcoin cash faller enda mer, der ripple stuper hele 18 prosent torsdag morgen.

– Forholdene er massivt overkjøpt og klar for en korreksjon. Jeg tror helt ærlig ikke dette er uvanlig. Jeg mener fortsatt vi kommer til å se all-time-high før en større korreksjon, sier Vijay Ayyar, sjef for forretningsutvikling ved kryptobørsen Luno, til Bloomberg.

Også oljeprisen faller noe, der et fat nordsjøolje torsdag faller omtrent én prosent til 48,36 dollar fatet.

Utvidede smitteverntiltak

Onsdag meldte statsminister Erna Solberg at de nasjonale smitteverntiltakene som er innført vil vare i minst tre uker til.

Solberg meldte blant annet at nordmenn må forberede seg på en annerledes jul, og at det ikke vil bli rom for å planlegge de store selskapene.

– Tallene ser lovende ut, men vi kan ikke senke skuldrene, sa statsministeren.

Analytiker Kyrre Amdal skriver i DNB Markets morgenrapport i forkant av børsåpning torsdag at han tror smitteverntiltakene ikke vil ramme økonomien like hardt som i mars.

«Smitteverntiltakene vil på ny ramme den økonomiske aktiviteten og vi har allerede sette at antall registrerte arbeidsledige har steget. Det er imidlertid grunn til å tro at økonomien ikke rammes like hardt nå som i mars,» skriver analytikeren.

Han trekker frem at det først og fremst skyldes at tiltakene er mindre omfattende og at det er flere virksomheter som kan holde aktiviteten oppe.

«Dessuten har mange bedrifter tilpasset seg restriksjoner for reiser over landegrensene, og mangel på arbeidskraft fremstår ikke som et like stort problem. Vi har gjort noen vurderinger av effekten for utviklingen i fastlands-bnp i fjerde kvartal. Selv om tiltakene kan svekke aktiviteten med så mye som 1,6 prosent, vil veksten i fjerde kvartal løftes av farten inn i kvartalet og en relativt solid underliggende vekst. Dermed ender vi opp med en kvartalsvekst på ¼ prosent.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.