Hovedindeksen på Oslo Børs falt forsiktig mandag morgen, men utover ettermiddagen har det snudd til oppgang. Klokken 15.00 steg hovedindeksen rundt 0,3 prosent.

Hydrogenselskapet Nel steg nesten seks prosent, etter at selskapet på julaften meldte om to nye kjøpsordre på totalt 83 millioner kroner.

Oljeselskapet Equinor falt på sin side over to prosent mandag ettermiddag, til tross for at oljeprisen har løftet seg

Mandag er fjerde siste dag Oslo Børs holder åpent i 2021 og hovedindeksen, som hittil i år har steget mer enn 22 prosent, styrer mot den største årlige økningen siden 2013.

Det er rolige markeder til tross for økende smitte i mange land den siste tiden, skriver sjefstrateg Olle Holmgren i SEB i en morgenrapport. Samtidig er antall innlagte på sykehus og antall døde fremdeles betydelig lavere enn de var på toppene i 2020 og tidligere i 2021.

Mandag ble nøkkeltallene for norsk detaljhandel i november presentert. Fasit ble at omsetningsvolumet i detaljhandelen steg med 0,9 prosent fra oktober til november, ifølge sesongjusterte tall fra SSBs varehandelsindeks.

Nedgang i oljeprisen

Mandag handles et fat nordsjøolje brent for 76,7 dollar fatet, opp drøyt én prosent.

4. januar avholder Opec+ toppmøte for å avgjøre produksjonsvolumene for den neste måneden. Mange tror Opec landene og Russland vil utsette den planlagte økningen på 400.000 fat i påvente av lavere globalt smittetrykk, skriver Nordnet analytiker Roger Berntsen i en morgenrapport.

Ny toppnotering Wall Street

Torsdag i forrige uke, som var siste handelsdag før jul, stengte de toneangivende amerikanske indeksene med en oppgang. Den brede S&P 500-indeksen steg 0,62 prosent til ny toppnotering. Indeksen, som består av 500 av de største børsnoterte selskapene i USA, er opp 25,8 prosent på årsbasis. Industritunge Dow Jones steg 0,55 prosent og teknologiindeksen Nasdaq steg 0,85 prosent.

Renten på amerikansk statsgjeld med ti års løpetid, ofte omtalt som tiåringen, har ligget stabilt på rett under 1,5 prosent gjennom natten skriver sjefstrateg Holmgren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.