En berg-og-dalbane-preget børsuke ble fredag avsluttet med et fall på snaue 0,8 prosent. Uken startet på den positive siden da hovedindeksen steg drøye 2,7 prosent. Det ble så fulgt opp av to dager på rad med nedgang, før Børsen hoppet over tre prosent torsdag.

Fredag var det oppgang fra start, før børsen gikk tydelig i minus tidlig på ettermiddagen.

Utviklingen kom samtidig som at spotprisen for nordsjøolje var på rundt 105,6 dollar fatet, en oppgang på rundt halvannen prosent.

Equinor var den desidert meste omsatte aksjen, og falt rundt 2,5 prosent, etterfulgt av Aker BP som er opp rundt om lag 2 prosent.

Fredag startet også rapporteringssesongen for andre kvartal, med meglerhuset ABG Sundal Collier først ut.

Halvering av inntektene

Etter to rekordår på rappen, har 2022 startet betydelig tyngre. Fredagens andrekvartalstall viser at den negative trenden fra første kvartal fortsatte:

Omsetningen endte på 406,3 millioner kroner, omtrent en halvering fra 809,2 millioner i samme periode i fjor.

Aksjen falt fredag to prosent, riktignok på et beskjedent volum.

Resultatet før skatt kom på 99,1 millioner, også det en betydelig nedgang sammenlignet med 307,9 millioner i andre kvartal 2021.

I kvartalsrapporten presiserer ABGs svenske toppsjef Jonas Ström at inntjeningen for første halvår samlet – 893 millioner kroner – er selskapets nest høyeste de siste 15 årene, til tross for «utfordrende markedsforhold med geopolitisk usikkerhet og makroøkonomiske utfordringer».

Bakgrunnen for ABGs resultatnedgang er at aktiviteten i finansmarkedene har roet seg betraktelig etter de euforiske tilstandene i 2020–21, som var meget innbringende for selskapets ledelse.

Oppdatering fra Kid

Interiørkjeden Kid legger ikke frem den fullstendige rapporten for andre kvartal før i august, men kom fredag med den sedvanlige, ureviderte kvartalsoppdateringen.

Der gikk det frem at selskapet omsatte for 730,1 millioner kroner i kvartalet. Til sammenligning omsatte Kid for 605 millioner kroner i første kvartal.

Kid-aksjen steg fredag 6,8 prosent.

I kvartalet utgjorde nettsalget 10,7 prosent av den totale omsetningen, en noe lavere andel sammenlignet med andre kvartal i fjor.

For årets seks måneder økte omsetningen til 1,3 milliarder kroner, opp fra 1,2 milliarder kroner i første halvår i fjor.

Kredittkortnyheter førte til kraftig oppgang

Kryptoselskapet Norwegian Block Exchange, NBX, meddelte fredag morgen at selskapet planlegger å lansere et Visa kredittkort med såkalt «kryptobelønning». Kunder vil kunne tjene bitcoin hver gang de betaler med kortet, opplyses det.

Fredag steg NBX-aksjen, som er notert på Euronext Growth, 19,4 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.