Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,4 prosent onsdag, den første handelsdagen i juni.
Kahoot falt brått 6,9 prosent like før stengetid. Da Oslo Børs stengte lå kursen på 26,4 kroner, ned fra 28,1 kroner en time før stengetid. Da Oslo Børs stengte onsdag, lå kursen 5,5 prosent lavere enn ved åpning onsdag.
Det kom ingen børsmeldinger fra selskapet onsdag, men onsdag ettermiddag holdt selskapet en åpen investorpresentasjon.
Men kursfallet onsdag ettermiddag ser ikke ut til å handle om nyheter sluppet under investorpresentasjonen. Analytikerne DN har snakket med, antyder at det heller var mangelen på nyheter som senket aksjeprisen. De mener investorene hadde håpet på mer spesifikk informasjon om hvordan selskapet skal nå egne anslag for 2022.
– Må nok levere
– Aksjen har nok gått litt på spekulasjon de siste dagene. Noen har nok spekulert i at det skulle komme flere nyheter, sier analytiker Øystein Elton Lodgaard i ABG Sundal Collier.
– Men presentasjonen i dag var nok mest ment for å lære investorer om Kahoot og de ulike forretningsområdene deres, sier analytikeren.
Han trekker frem at Kahoot nå vinner flere større kontrakter for bedriftsmarkedet, og er positiv til Kahoots nye produkt Marketplace, med kurspakker for læringsmateriale.
– Det blir som Netflix for kursmateriale – du kan kjøpe et abonnement og få tilgang til alle kursene der ute. Jeg tok, litt tilfeldig valgt, et kurs om Egypts historie. En biologistudent kan finne kurs innenfor biologi, og så videre. Jeg synes det er mye bra innhold der allerede, men det er alltid vanskelig å si hvor store inntekter det vil gi.
Analytiker Henriette Trondsen i meglerhuset Arctic Securities mener aksjen er attraktiv nå, og peker på at forventningene til selskapet er lave. Hun viser til at Arctic har kursmål på 45 kroner, mot dagens kurs på drøye 26 kroner. Men hun legger til:
– De må nok levere på vekstforventninger før en nevneverdig kursoppgang.
Flere børstapere onsdag
Equinor, som var dagens mest omsatte aksje, falt 2,9 prosent på Oslo Børs onsdag. Aker BP falt 2,4 prosent, samtidig som prisen for nordsjøolje vaket rundt 117 dollar fatet.
Ellers falt SAS 7,5 prosent etter gårsdagens nedslående kvartalsrapport. Selskapet fikk i andre kvartal et underskudd på 1,6 milliarder kroner, og er nå på overtid i forhandlingene med kreditorene.
Historisk sett er juni en svak måned på Oslo Børs, ifølge TDN Direkt: Fra 1996 til 2021 har hovedindeksen i gjennomsnitt falt med 0,13 prosent. I samme periode har juli i snitt gitt en avkastning på 1,45 prosent i pluss, mens august og september i gjennomsnitt har gitt en negativ avkastning på henholdsvis 0,73 prosent og 1,33 prosent.
En av dagens klare børsvinnere er seismikkselskapet PGS.
Venter salgsinntekter på 100 mill. dollar
I en oppdatering onsdag morgen før børsåpning kom PGS med et resultatvarsel, der det ble klart at det venter salgsinntekter på over 100 millioner dollar i andre kvartal.
Det tilsvarer om lag 941 mill. norske kroner.
Selskapet steg først mer enn tolv prosent. Totalt endte stigningen på åtte prosent onsdag. Selskapet ble ut fra aksjekursen onsdag verdsatt til 3,9 milliarder kroner, og aksjen var blant de mest omsatte på børsen.
– Vi fortsetter å se en bedring innen seismikkmarkedet i år. Betydelige salg, inkludert høye priser, er en bekreftelse på at PGS' multiklientbibliotek er svært attraktivt for våre kunder, sa PGS-sjef Rune Olav Pedersen i meldingen.
Fornybar-fall for Hydro
Hydro falt 3,8 prosent etter at det før børsåpning meldte om et nytt fornybarprosjekt i Brasil. Prosjektet er et kombinert vind- og solkraftprosjekt nordøst i Brasil, og har fått navnet Feijão. Endelig investeringsbeslutning skal ikke tas før senere.
Totale investeringskostnader for vindparken er estimert til 700 millioner dollar, der Hydro Rein skal eie 49,9 prosent.
Til TDN Direkt sier Carnegie-analytiker Morten Normann at investeringskostnaden pr energienhet er høy sammenlignet med Hydro Reins andre prosjekter i Brasil – faktisk mer enn det dobbelte av både prosjektene Boa Sorte og Mendubim. Samtidig mener han at prosjektet har flere usikkerhetsfaktorer – som for eksempel hvor mye vind det er i området.
– Vi mangler flere faktorer for å sammenligne disse prosjektene, men på dette tidlige stadiet ser vi ikke Feijão-prosjektet som en «value booster», uttaler Normann. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.