Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet nesten helt flatt på ukens nest siste handelsdag, men faller om lag 0,2 prosent utover dagen.

Equinor, dagen desidert mest omsatte aksje, faller 1,2 prosent, mens tørrlastrederiet Golden Ocean stiger rundt fem prosent.

Hydrogenselskapet Nel og silisiumprodusenten Rec Silicon, de tredje og fjerde mest omsatte, er opp henholdsvis 7,4 og 3,8 prosent. Oljeselskapet Aker BP, den femte mest omsatte aksjen, faller rundt 0,6 prosent.

Dagens så langt klare vinner er blokkjedeselskapet DLT, som tidligere het Element. Aksjen er opp over 16 prosent etter at selskapet samtidig som tredjekvartalsrapportering også kunngjorde oppkjøp og en kapitalinnhenting på 90 millioner kroner. Selskapet er verdsatt til 982,9 millioner kroner på Oslo Børs.

I forbindelse med kapitalinnhentingen har toppsjef Thomas Christensen bestemt seg for å selge mesteparten av sine aksjer.

Resultatsesongen fortsetter

Før børsåpning torsdag morgen fortsatte resultatrapporteringen for tredje kvartal, med flere både større og mindre selskaper som la frem tall for årets nest siste kvartal:

 • Tankrederiet Hunter Group, der investor Arne Fredly er største eier, hadde samlede inntekter på 65 millioner kroner i tredje kvartal i år. Det er vesentlig svakere enn samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 320 millioner kroner.
  Aksjen stiger over 3,5 prosent fra start.
 • Rubrikkonsernet Adevinta meldte på sin side om en omsetning på 3,8 milliarder kroner, opp fra 1,7 milliarder kroner i fjor. Det ble også klart at det trekker seg ut av Australia og Sør-Afrika fra og med tidlig neste år.
  Aksjen faller markant fra start, og er ned over seks prosent.
 • Bioteknologiselskapet Circa Group fikk et underskudd før skatt på 1,6 millioner euro i tredje kvartal, tilsvarende 16 millioner kroner. Omsetningen var på rundt 5000 euro. Papirprodusenten Norske Skog eier om lag en fjerdedel av aksjene i Circa Group etter at det tok selskapet på børs i mars. Aksjen har nesten halvert seg siden.
  Ved åpning torsdag stiger aksjen om lag 2,3 prosent.
 • Gassfraktrederiet Avance Gas, der milliardæren John Fredriksen er største eier, økte inntektene til 47,4 mill. dollar i tredje kvartal, opp fra 36,3 mill. dollar i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på drøyt åtte mill. dollar, opp fra 7,4 mill. dollar i fjor. Samtidig melder selskapet at det har vedtatt et utbytte på 33,9 mill. norske kroner.
  Aksjen stiger rundt 1,7 prosent.

Oppgang for tiende måned på rad

Med tre handelsdager igjen i november går det mot oppgang for hovedindeksen på Oslo Børs for tiende måned på rad.

Altså må vi helt tilbake til januar for å finne sist gang det endte med nedgang på Oslo Børs på månedsbasis.

Så langt i november er oppgangen på 1,62 prosent. Dersom det står seg vil november bli den syvende beste måneden rent avkastningsmessig for hovedindeksen på Børsen i år, og dermed langt unna mars-måned som ga en oppgang på 5,14 prosent.

Det er også den beste måneden så langt i år på Børsen.

Toppnoteringene har kommet på rad og rekke denne høsten, og dersom oppgangen på 25 prosent så langt i år står seg, vil 2021 bli det beste året for hovedindeksen siden 2009. Da steg Oslo Børs 64 prosent.

Prispress

I sin morgenrapport torsdag vier Handelsbanken Capital Markets' sjeføkonom Marius Gonsholt godt med plass til gårsdagens referat fra sist møte i rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken Fed.

Særlig i USA den siste tiden har prispresset vært stort, og inflasjonen har steget til nye høyder. Det har etter hvert blitt et spørsmål om hvordan dette vil slå inn på den varslede nedtrappingen av støttekjøpene, samt hva sentralbanken Fed mener om renteutviklingen fremover.

«Flere sentralt plasserte personer i Fed har da nylig argumentert for en raskere nedtrapping fra desember. Korte renter, som allerede hadde steget inn mot referatet i går, holdt seg da også oppe i etterkant. Markedet priser første renteøkning allerede i midten av neste år, og ser i alt for seg nærmere tre renteøkninger i 2022», skriver Gonsholt Hov i rapporten.

På hjemmefronten trekker han frem at arbeidsledigheten, samt den forventede utsikten til lønnsvekst gjør at det ligger an til videre økning av styringsrenten.

Sjeføkonomen tror lønnsveksten vil bli høyere fremover enn det Norges Bank har antatt.

«Vel har smittetallene økt kraftig den siste tiden, men vi må se en klar forverring av de økonomiske utsiktene for at Norges Bank ikke skal kunne ture frem med sin renteplan. Men situasjonen per i dag». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.