En oppløftende start på uken, da hovedindeksen på Børsen steg nesten tre prosent mandag, ble fulgt opp av et tilsvarende fall tirsdag, da Oslo Børs endte ned 2,2 prosent.

Ut på ettermiddagen kom det også et plutselig og bratt oljeprisfall, og fatprisen for nordsjøoljen ligger onsdag ettermiddag på 98,9 dollar.

Det var en vinglete utvikling på Børsen onsdag. Hovedindeksen falt i minus rundt klokken 11.00, før det igjen snudde til forsiktig oppgang.

Det endte til slutt med nedgang på Oslo Børs onsdag, og da handelsdagen var over var hovedindeksen ned 0,77 prosent.

Vaksineselskapet Nordic Nanovector stupte nesten 40 prosent onsdag, etter at selskapet tirsdag kveld meldte at det avslutter Paradigme-studiet, og at det med umiddelbar virkning skal startes en restrukturering av selskapet.

Aksjen omsettes for rundt 1,55 kroner, noe som verdsetter selskapet til om lag 180 millioner kroner.

Tallslipp fra Norwegian

Før handelsstart kom Norwegian med ferske trafikktall for juni.

Der konkurrenten SAS har blitt kastet ut i en krise etter pilotstreiken som ble et faktum tidligere denne uken, ser det langt lysere ut for det norske lavprisselskapet.

I juni fraktet Norwegian 1,9 millioner passasjerer, en økning på 19 prosent fra mai. Juni ble dermed den beste måneden, målt i antall passasjerer, siden før pandemien, kunne Norwegian meddele onsdag morgen.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha hatt nesten alle av våre 400 til 450 daglige flyvninger i drift denne måneden. Det har vært utfordrende på grunn av streiken blant flyteknikerne i Norge og begrensningene på noen europeiske flyplasser, sa Geir Karlsen i en melding.

Norwegian-aksjen steg om lag én prosent i morgentimene, men endte til slutt handelsdagen med et fall på over én prosent.

Fortsetter fallet

Ellers er det fortsatt nedgang for SAS-aksjen på Oslo Børs, som falt om lag seks prosent onsdag. Aksjen omsettes nå for en halv krone.

Seismikkselskapet PGS faller på sin side over ti prosent etter en kraftig oppgang de siste ukene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.