Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet handelen fredag morgen med en nedgang på 0,5 prosent, som i løpet av dagen falt videre til en nedgang på 0,4 prosent til 840,5 poeng og ender dagen med en nedgang på 0,42 prosent til 839,97 poeng.

Hovedindeksen sank også i går, og endte dagen med en nedgang på 0,74 prosent.

I forkant av børsåpningen presenterte Equinor sine resultater for andre kvartal, som ble bedre enn ventet.

Equinor-aksjen åpnet 1,5 prosent opp, roer seg så etter et par minutter til 0,7 prosent, men endte dagen opp 4,6 prosent og ble dermed børsvinner på hovedindeksen.

Oljegigantens kvartalsrapport viser et justert driftsresultat på 354 millioner dollar, sammenlignet med 3.153 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Dermed ble kvartalet bedre enn ventet på forhånd. Ifølge estimater Infront har hentet inn for TDN Direkt var det ventet et underliggende driftsresultat på minus 222 millioner dollar for andre kvartal 2020.

Samlede inntekter i kvartalet endte på 7,6 milliarder dollar, mer enn en halvering sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Les mer om Equinor-rapporten her:

Nel fortsetter nedgangen fra torsdag og er ned 7,27 prosent til 17,8 kroner per aksje.

Dagens mest omsatte aksjer ble Equinor etterfulgt av Nel.

Økt spenning mellom USA og Kina

I forkant av børsåpning falt de asiatiske børsene etter gårsdagens nedgang på Wall Street, samt en melding om at USAs amerikanske konsulat i storbyen Chengdu må stenges etter etterspørsel fra det kinesiske utenriksdepartementet. Det melder Kina i en kort uttalelse fredag morgen.

Dette kommer tre dager etter at USA beordret Kinas konsulat i Houston stengt.

Hang Seng-børsen i Hongkong stenger ned 2,2 prosent fredag formiddag.

Wall Street faller også fra start, og på et tidspunkt var Nasdaq Composite-indeksen ned godt over to prosent, men har siden hentet seg inn litt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.