Hovedindeksen på Oslo Børs åpner med en oppgang på 0,88 prosent ved ukes første handelsdag.

Oppdrettsselskapet Salmar la forrige uke inn et bud på over 11 milliarder kroner på Norwegian Royal Salmon. Salmar-aksjen faller med 0,14 prosent, mens Norwegian Royal Salmon stiger 0,36 prosent når Børsen åpner.

Quizlæringsplattformen Kahoot får en sterk start på uken med en oppgang på 4,44 prosent, og er den mest omsatte aksjen i åpningsminuttene.

Oljeprisen faller forsiktig under børsåpningen. Et fat nordsjøolje handles for 66,5 dollar.

Fed-samling

Børsene endte på en positiv tone forrige uke, etter mange dager med nedgang. Nedgangen kan ses i sammenheng med en utstrakt inflasjonsfrykt, samt en fallende oljepris.

Denne uken rettes investorenes blikk mot det årlige sentralbank-symposiet i Jackson Hole i USA.

– Årets symposium bærer tittelen «Macroeconomic Policy in an Uneven Economy,» men det er først og fremst talen til sjefen selv, Powell, som vil fange markedets interesse. Igjen gjelder det mulige signaler rundt nedtrappingen av den amerikanske sentralbankens verdipapirkjøp, skriver analytiker Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken sin morgenrapport.

Powell på sin side har vært tilbakeholden med å signalisere noe tidspunkt for når nedtrappingen vil starte.

Detaljomsetning

Fredag kommer også tall for den norske detaljomsetningen for juli. Bakteppet er kjent: Som følge av strenge koronarestriksjoner har det vært høy og tvungen sparing frem til og med første kvartal i år, heter det Handelsbankens morgenrapport.

Oljeprisen stiger svakt før børsåpningen mandag, etter syv dager med fall.

– Risikoaktiva ser ut til å tiltrekke seg sterke kjøp denne morgenen etter forrige ukes nedgang, og det løfter med seg oljeprisene også. Sentimentet i markedet har en midlertidig positiv dreining på forventninger om at Fed kan være villig til å utsette deres tapering, sett i lys av at spredningen i deltavarianten svekker tempoet på den økonomiske veksten, sier administrerende direktør Vandana Hari i Vanda Insights ifølge Platts.

Samtidig stiger smittetallene i mange deler av verden på grunn av deltavarianten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.