Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,7 prosent ved 15-tiden onsdag.

Aker Solutions stiger mer enn 11 prosent onsdag ettermiddag etter at selskapet ifølge Bulletinline ble omtalt i en analyserapport som tar for seg Subsea Production System-markedet etter verdi, produksjonskapasitet, applikasjoner, segmenter, regioner, og lignende for perioden 2020–2025.

Oljeserviceselskapet, som er en del av Aker-systemet til Kjell Inge Røkke, er opp 11,1 prosent på Oslo Børs til 17,1 kroner per aksje.

Aker stiger på sin side 3,6 prosent på børsen, og Aker BP med 4,7 prosent.

I tillegg skyter energiselskapet Quantafuel fart på børsen, der selskapet stiger med mer enn 17 prosent på ettermiddagen.

Nel-kunde leverte svakt

Tirsdag kveld meldte en av Nels storkunder, det amerikanske selskapet Nikola Motor Company, at det gikk på en smell i årets andre kvartal. Selskapet rapporterte et tap på 86,6 millioner dollar, tilsvarende 791,8 millioner norske kroner, mot et tap på 16,8 millioner dollar i samme periode året før.

Nel faller omtrent to prosent ved børsåpning, og ligger stødig frem mot stengetid på Oslo Børs.

Nikola produserer hydrogendrevne kjøretøy, og leverte i juni en megaordre til det norske hydrogenselskapet Nel verdt flere milliarder kroner for levering av 448 elektrolyserør.

Gullpris over 2000 dollar

For første gang i historien har prisen på gull ligget stabilt over 2000 dollar for en unse gull (cirka 31,1 gram) et helt døgn. På ettermiddagen onsdag ligger gullprisen på 2034 dollar per unse.

– At gullprisen og aksjemarkedet har steget i takt i år antyder like fullt at man ikke nødvendigvis må ty til så veldig kreative forklaringer på hvorfor gullprisen nå er rekordhøy, skriver Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets i sin morgenkommentar onsdag.

– Utsikter til rekordlave renter i lang tid fremover, kombinert med mye penger i omløp i markedene, gjør at investorene plasserer der de ser mulighet for videre oppgang, det være seg i gull eller i aksjer. Fundamentale forhold, som utsikter til vekst, inflasjon og andre ting, har ikke nødvendigvis noe å gjøre med saken.

Oljeprisen på et fat nordsjøolje (brent spot) ligger ved 15-tiden onsdag opp 3,8 prosent til 46,0 dollar fatet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.