De amerikanske børsene åpnet solid opp mandag. Hovedsakelig på grunn av børsoppgangen i Kina i natt, og håp om at budsjettstriden mellom EU og Italia kan løse seg.

Men stemningen snudde raskt og kort tid etter åpning er alle de ledende indeksene i minus. Årsaken er skuffende kvartalsresultater fra storselskaper som leketøysprodusenten Hasbro og oljeserviceselskapet Halliburton.

Men teknologisektoren holder stand og de fleste gigantene er litt opp. Det samme gjelder for teknologibørsen Nasdaq som går imot strømmen og er så vidt i pluss. Dow Jones-indeksen og S&P 500-indeksen er ned cirka 0,4 prosent.

Oslo Børs faller mandag 1,95 prosent. Børsen var ned hele mandagen, og fallet ble ekstra stort i sluttspurten på grunn av børsfallet i USA. Hovedindeksen på børsen stengte dermed på det 883 poeng, det laveste nivået siden 15. august da børsen hadde en liten dupp.

Det var særlig oljerelaterte aksjer som trakk ned på børsen mandag, etter at oljeprisen igjen bikket under 80 dollar fatet. Aker BP endte ned 5,8 prosent, Equinor falt tre prosent. Oljeprisen falt også markant mandag, men hentet seg noe igjen utover ettermiddagen nordsjøolje ble omsatt for litt over 79 dollar fatet. Selv om oljeprisen hentet seg noe inn klarte ikke Oslo Børs å hente inn noe av det bratte fallet helt på slutten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Audis første elbil på plass i Norge
7500 nordmenn har reservert Audi e-tron, nå får de endelig mulighet til å se den.
01:35
Publisert: