Etter å ha steget marginalt ved åpning, rundt o, 1 prosent, ender Hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,61 prosent til 908,44 poeng på ukens siste handelsdag.

Etter et fall på rett over fem prosent for hovedindeksen i oktober, har børsen hentet seg kraftig inn så langt denne måneden. Hovedindeksen har steget 13,6 prosent etter 28. oktober, og ligger nå fire prosent under all time high for Oslo Børs, som var 17. januar.

Ny toppnotering for Røkke-rakett

Norwegian-aksjen stupte torsdag som følge av at det onsdag ble kjent at selskapet hadde søkt om konkursbeskyttelse for enkelte av sine datterselskaper i Irland. Ved stenging torsdag ble aksjen handlet for 0,4 kroner, den laveste sluttkursen i selskapets børshistorie. Fredag skjøt derimot aksjen rett opp, og steg 9,43 prosent ved stengetider og ble handlet for 0,437 kroner.

Det Kjell Inge Røkke og Aker-dominerte havvindselskapet Aker Offshore Wind har også hatt en god dag på børsen. Onsdag meldte selskapet at det har økt sitt eierskap i Principle Power fra rundt 20 prosent til et ventet 39 prosent etter å ha utøvd en opsjon om å kjøpe ytterligere aksjer i det flytende vindteknolologiselskapet. Tirsdag kveld hentet Aker Offshore Wind 300 millioner kroner i en rettet emisjon blant annet for å finansiere aksjekjøpet.

Aker Offshore Wind ender opp 17,11 prosent fredag til står dermed i 6,98 poeng, som er ny toppnotering for selskapet.

Nel er dagens mest omsatte aksje, og endte opp 2,32 prosent.

– Vaksinenyhetene gir håp

Flere legemiddelgiganter har meldt om oppløftende resultater for sine koronavaksinekandidater den siste tiden.

Fredag ble det kjent at Pfizer og Biontech har søkt om de første nødgodkjenningene av sin koronavaksine.

– Vaksinenyhetene gir håp om at normaliseringen av aktiviteten i økonomien kan komme raskere enn det man tidligere har sett for seg. Kanskje kan de aller fleste restriksjoner være en saga blott allerede til sommeren. Det taler, sammen med en særdeles sterk boligprisvekst den siste tiden, for at renten heves raskere enn det de så for seg i september (mot slutten av 2022), skriver sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.

Forsiktig nedgang i USA

De ledende amerikanske indeksene åpnet forsiktig ned fredag ettermiddag, etter at finansminister Steven Mnuchin ikke vil forlenge alle sentralbankens kriselåntiltak.

– Det var ganske uventet at Mnuchin skulle gå til dette skrittet nå. Det har vært tydelige signaler fra Powell om at det på ingen måte er tiden for å avvikle støtteordningene ennå, sa sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.

Samtidig forsikrer Mnuchin at han vil forsøke å bli enig med demokratene i Kongressen om en målrettet stimulipakke i løpet av de kommende ukene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.