Saken oppdateres!

Oslo Børs åpner ned 0,3 prosent på fredag, og lar seg dermed ikke smitte av optimismen fra USA.

I New York ble det torsdag satt nye rekorder på både S&P 500 og Nasdaq i forkant av fjerdekvartalstallene fra blant annet de store teknologiselskapene.

I Asia derimot har det vært en svak fredag med bred nedgang på de fleste ledende indeksene.

Jordskredet kostet Gjensidige 180 millioner. Aksjen stiger etter kvartalstall

Forsikringsselskapet Gjensidige la fredag frem sine fjerdekvartalstall, der det blant annet ble kjent at selskapet deler ut 4,9 mrd. kroner til eierne gjennom utbytte etter et resultat før skatt på 2,3 milliarder kroner for kvartalet.

Selskapet foreslår et utbytte på 7,4 kroner per aksje.

Gjensidige skriver videre at jordskredet i Gjerdrum i desember har kostet 180,4 millioner kroner i erstatninger, og at hendelsen ble definert som en naturskadehendelse.

Gjensidige-aksjen stiger to prosent fra start fredag.

Borr Drilling-emisjonen utvidet, aksjen stiger 12 prosent

Norwegian fortsetter oppturen etter at regjeringen torsdag morgen meldte at de er positive til å bidra med penger til et rekonstruert Norwegian, forutsatt at private aksjonærer stiller opp. Etter en oppgang på hele 13,3 prosent torsdag, er Norwegian-aksjen opp nye fem prosent fredag morgen.

Fredag morgen ble det kjent at Borr Drilling-emisjonen ble utvidet fra 40 til 46 millioner dollar på grunn av høy etterspørsel.

Tor Olav Trøims kriserammede riggselskap skal hente penger for tredje gang på under ni måneder, og emisjonen er en viktig betingelse for selskapets tredje redningspakke på like lang tid.

Emisjonskursen på 7,16 kroner tilsvarer en rabatt på snaut seks prosent til torsdagens sluttkurs på 7,6 kroner.

Borr Drilling-aksjen stiger 12 prosent.

NRC Group nedjustert etter resultatvarsel. Aksjen stuper

NRC Group kom med resultatvarsel torsdag, der selskapet varslet lavere ebitda-margin i fjerdekvartalet og for 2021.

Meldingen førte til at flere meglerhus nedgraderte aksjen og nedjusterte sine kursmål fra området 34-40 kroner per aksje til 20-28 kroner.

Aksjen stuper 32 prosent fredag til 18,9 kroner.

Oljeprisen faller

Oljeprisen faller fredag morgen og et fat brent-olje koster 55,40 dollar, ned 1,37 prosent.

Nye nedstenginger i Kina er en viktig del av årsaken, da landet har vært svært viktig for å holde etterspørselen i gang. Nå setter en ny smittebølge i landet gjeninnhentingen på vent.

Oljeprisen er fortsatt opp over syv prosent hittil i 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.