Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start tirsdag.

Et par timer før børstengning har imidlertid sentimentet snudd, og ved 14-tiden er indeksen er opp 0,13 prosent.

Børsen ble i tynget av fallet på de amerikanske børsene mandag, i tillegg til lavere oljepriser. Prisen på et fat nordsjøolje er om lag en dollar lavere enn hva den var da Oslo Børs stengte mandag.

Prisnedgangen som fikk momentum etter helgen kom etter meldinger om nye innskrenkninger i flere land som tiltak for å begrense spredningen av deltavarianten i koronaviruset, skriver TDN Direkt.

Børsdebutanter på Euronext Growth

Havila Kystruten, som skal ta opp kampen med Hurtigruten på kystreisen mellom Bergen og Kirkenes, debuterte tirsdag på lavterskelbørsen Euronext Growth.

Midt i fellesferien gjennomførte Havila Kystruten en kapitalinnhenting på 500 millioner kroner til kurs 25,5 kroner per aksje. Pengene skal sikre selskapet leveranse og oppstart av fire kystruteskip, hvorav det første er ventet å være i drift i løpet av høsten.

Etter en times handel ble aksjen omsatt for 23,5 kroner stykket, ned nesten åtte prosent fra emisjonskursen. Ved 14-tiden er kursen noe opp igjen, og handles for 24,0 kroner.

Sævik-familien, med skipsreder Per Sævik i spissen, eier gjennom sitt Havila Holding 60 prosent av aksjene i selskapet.

Smoltprodusenten Biofish har også sin første handelsdag på Euronext Growth tirsdag. Selskapet hentet 150 millioner kroner i friske penger i forkant av noteringen. Emisjonskursen var satt til 21,5 kroner. Aksjen omsettes ned over syv prosent etter en times handel og faller ytterligere utover dagen. Ved 14-tiden er den ned 8,4 prosent.

Biofish er basert i Tørvikbygd ved Hardangerfjorden, og selskapet har et uttalt mål om å produsere stor postsmolt med utgangspunkt i dyrevelferd og FNs bærekraftsmål.

Det er sparsomt med andre børsnyheter tirsdag. Teknologiselskapet Zwipe melder at det har mottatt en kommersiell ordre i størrelsesorden 1,9 millioner dollar, eller om lag 17 millioner kroner, fra taiwanske Beautiful Card Corporation (BCC).

Zwipe utvikler biometrisk teknologi til bruk i betalingskort.

Ordren innebærer at BCC blir en av de første produsentene som bringer betydelige volumer av nestegenerasjons biometriske betalingskort til markedet, ifølge Zwipe.

Aksjen stiger rundt to prosent etter åpning tirsdag.

Nedgang for asiatiske spillselskaper

På de asiatiske børsene er det nedgang på slutten av handelsdagen etter at de ledende indeksene på Wall Street endte ned mandag.

Det kinesiske teknologi- og internettgiganten Tencent falt ti prosent på det meste ved Hongkong-børsen etter den statseide kinesiske næringslivsavisen Economic Information Daily karakteriserte data- og internettspill for «spirituelt opium».

Tencent er den største leverandøren av spilltjenester på det kinesiske markedet. I artikkelen vises det flere ganger til dataspillet «Honor og Kings», som eies av Tencent.

Samtidig etterlyste avisen restriksjoner i gamingindustrien for å hindre negative konsekvenser for barn, skriver TDN Direkt og viser til CNBC.

Selv om artikkelen ble slettet kort tid etter publisering, har timingen ført til bekymring blant investorer etter at teknologisektoren den seneste tiden er blitt påført flere reguleringer fra myndighetene, kommenterer Daniel Ahmad, senioranalytiker i Niko Partners til CNBC tirsdag.

Tencents aksjekurs har falt med 42 prosent på seks måneder. Børsverdien har falt med over 3000 milliarder kroner (3450 milliarder kroner) siden februar.

Oljefondet eide aksjer for 49,7 milliarder kroner i Tencent Holdings per 31. desember 2020.

Spillselskapene Netease og Bilibili har falt med over 12 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.