Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,6 prosent på ukens nest siste handelsdag. Hovedindeksen har falt over nærmere to prosent denne uken.

Samtidig fortsetter prisen for nordsjøolje å holde seg godt under 80 dollar, mot slutten av handelsdagen omsettes et fat nordsjøolje (brent spot) for 77 dollar. Det er det laveste punktet siden slutten av desember i fjor - selv med en oppgang på to prosent midt i handelsdagen.

Stuper etter rabattert emisjon

Droneselskapet Nordic Unmanned stupte etter at handelen først kom i gang. Ved børsslutt er aksjen ned 47 prosent. Aksjen omsatte for 5,8 kroner ved handelsslutt.

Kursraset kommer etter at selskapet gjennomførte en rettet emisjon på 70 millioner kroner. Det ble utstedt 11,66 millioner nye aksjer til en tegningskurs på seks kroner stykket.

Onsdag avsluttet Nordic Unmanned-aksjen til 11,4 kroner, noe som innebærer at emisjonen ble gjort til en rabatt på drøyt 47 prosent.

Daglig leder i Nordic Unmanned Knut Roar Wiig.
Daglig leder i Nordic Unmanned Knut Roar Wiig. (Foto: TOMMY ELLINGSEN)

I emisjonen solgte toppsjef Knut Roar Wiigs heleide Skaulen as 783.338 aksjer til en samlet sum på rundt 4,7 mill. kroner. Kjøperne av disse er diverse primærinnsidere. Det ble opplyst at bakgrunnen for salget er å gjøre opp en finansieringsavtale med en finansinstitusjon.

Selskapet skal også i gang med en reparasjonsemisjon på opptil 11,66 mill. nye aksjer, rettet mot eksisterende aksjonærer som ikke fikk delta i den rettede emisjonen. Prisen er på seks kroner per aksje.

Reparasjonsemisjonen er blant annet betinget av godkjennelse fra en ekstraordinær generalforsamling som er planlagt å avholdes før jul, samt prospekt. Selskapet har opplyst at den rettede emisjonen var «godt dekket», og at pengene skal brukes til investeringer i eierandeler, utstyr og vedlikehold og for å redusere den kortsiktige gjelden.

Tungvekterne trekker opp

Ellers er det oppgang for blant annet Equinor, Frontline, Salmar og Aker BP som er med på å løfte Oslo Børs torsdag.

Equinor stiger om lag 1,1 prosent og er som vanlig den mest omsatte aksjen. Etter oljeselskapet kommer Hydro, Frontline og Aker BP på topplisten over de mest omsatte aksjene.

Idet 2022 nærmer seg slutten er fasit en nedgang på 1,3 prosent for hovedindeksen så langt i år.

Siden «høstbunnen» i slutten av september har hovedindeksen imidlertid steget nesten ti prosent. Siden den siste toppnoteringen for hovedindeksen, som kom i slutten av august, er fallet på rett over syv prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.