Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en svak dag tirsdag og endte med et fall på 1,17 prosent. Tirsdagen markerte ettårsdagen for bunnen etter koronakrakket i mars i fjor. Da hadde børsen falt over 30 prosent.

Børsene i resten av Europa falt også etter betydelig nedgang i Asia. På Wall Street er de ledende indeksene tilnærmet uendret et stykke ut i handelsdagen.

Det meste av aksjer på Oslo Børs opplevde nedgang tirsdag og energisektoren hadde det kraftigste fallet. Norsk Hydro falt 5,20 prosent etter meldinger om at Kinas National Food and Strategic Reserves Administration vurderer øke tilbudet i markedet av aluminium. Ifølge TDN Direkt falt den mest omsatte kontrakten på Shanghai Futures Exchange med hele seks prosent.

Oljeprisen står tirsdag ettermiddag i 62,32 dollar, som er en nedgang på 3 prosent. Det tynget store oljeselskaper som Equinor og Aker BP. Equinor endte ned 1,67 prosent. DNB hadde og en tung dag, og falt 3,66 prosent.

Green Minerals hadde i dag sin første handelsdag på Euronext Growth og steg som en rakket etter åpning, og endte opp 34 prosent. Selskapet som er skilt ut fra det børsnoterte seismikkselskapet Seabird Exploration skal drive med dyphavs-gruvedrift av sjømineraler og sjeldne jordarter.

Før børsåpning annonserte solenergiselskapet Scatec i en børsmelding at de fastholder sitt kapasitetsmål på 4,5 GW for 2021 og øker målet for 2025 til 15 GW kapasitet. I dag har selskapet en kapasitet på 3,3 GW. Ifølge Scatec vil det nye målet kreve 100 milliarder kroner i investeringer. Scatec endte dagen opp 3,80 prosent.

I løpet av dagen kom meldingen om at oppdrettsselskapet Frøy formelt er tatt opp til handel på Oslo Børs. Det er ventet at handelen av aksjene på Oslo Børs vil starte mandag 29. mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.