Oslo Børs faller over en prosent tirsdag etter et fall på 1,32 prosent mandag.

Hovedindeksen har falt over 14 prosent siden toppen 25. september i år. Dermed er hele årets oppgang på børsen spist opp.

Verst har det gått for sektorene energi, it og materialer, som alle har falt rundt 20 prosent i samme periode.

Oljeprisen faller

Fallet på børsen skjer etter et markant fall på Wall Street mandag, bredt fall i Asia og en nedgang på rundt 0,60 prosent i oljeprisen.

I tillegg indikerer førhandelen på børsene i USA at det ikke blir voldsomt med oppgang i det amerikanske aksjemarkedet tirsdag kveld.

Den fallende oljeprisen svekker også den norske kronen som ikke har vært handlet lavere mot euro siden 1. januar i år. Kronen er også på sitt svakeste mot dollar siden mai 2017.

  • En euro koster 9,84 kroner.
  • En dollar koster 8,66 kroner.

Aker BP faller over fire prosent

Energisektoren faller videre tirsdag. Equinor er klart mest omsatt og faller rundt én prosent, mens Aker BP faller 4,3 prosent og er dermed ned 36 prosent siden toppen 28. september.

Oljeselskapet DNO faller 3,04 prosent og undervannsentreprenøren Subsea 7 faller fire prosent.

Vinnere og tapere

Børsfallet den siste tiden har vært smertelig for flere investorer på Oslo Børs. Blant annet har investor Egil Stenshagen fått merke uroen. Hittil i år har han tapt 550 millioner kroner på aksjene Protector Forsikring, Bank Norwegian og B2Holding.

Mens noen aksjer faller kraftig, er det noen som stiger kraftig. Årets vinner så langt er oppdrettsselskapet Salmar som har steget 96 prosent.

Det har gitt Witzøe-familien milliarder av kroner i papirgevinst. Familiens aksjepost i selskapet er nå verd 27 milliarder kroner.

Årets taper er det konkurstruede riggselskapet Fred. Olsen Energy, som er ned 92 prosent, etterfulgt av Napatech.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mens Norge kjemper for livet i EM, må hun være hjemme og trene: – Noe av det tøffeste jeg har opplevd
Nora Mørk er skadet igjen, men fast bestemt på å bli husket som verdens beste håndballspiller.
00:00
Publisert: