Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,02 prosent fra start mandag, til tross for at oljeprisen stiger 1,01 prosent til 63,3 dollar/fatet.

Hovedindeksen har slitt med å etablere seg over 1.000 poeng og beveger seg rundt 990–995.

Utviklingen kommer etter en blandet ukeåpning på de asiatiske børsene.

Hydrogenselskap i fokus

HydrogenPro falt i åpningsminuttene, men har siden snudd til en oppgang på rundt tre til fire prosent. Selskapet var det eneste som la frem fjerdekvartalstall mandag. Omsetningen endte på 15,6 millioner kroner, mens resultatet før skatt var på minus 1,89 millioner kroner. Driftsresultatet var på 2,9 millioner kroner i kvartalet.

For 2020 som helhet hadde selskapet inntekter på 26,7 millioner kroner i 2020 og et resultat før skatt på minus 8,2 millioner kroner.

Selskapet rapporterer selv om høy aktivitet i markedet som er støttet av statlig interesse for å satse på grønn industri.

Spetalen fortsetter å øke shorten

Investor Øystein Stray Spetalen har veddet mot HydrogenPro siden kort etter børsnoteringen i oktober i fjor. Forrige uke økte han shortposisjonen sin i selskapet til 1,57 prosent av utestående aksjer, viser Finanstilsynets shortregister.

Via sitt heleide Tycoon Industrier as har investoren nå en shortbeholdning på 904.734 aksjer.

Shorting betyr kort sagt å vedde på kursfall i en aksje ved å selge lånte aksjer, for så å kjøpe nye og levere disse tilbake når kursen har falt.

HydrogenPro steg lenge som en rakett etter børsnoteringen, og kursen mer enn doblet seg på noen få måneder. I takt med denne utviklingen hadde Spetalens veddemål et betydelig papirtap på over 35 millioner kroner.

Siden 20. januar har derimot aksjekursen falt litt over 30 prosent, og Spetalens papirtap er nå redusert til rundt 15 millioner kroner.

Markedsverdien på selskapet er på rundt 3,0 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.