– Markedet er jo som det er i dag. Det er ingenting som går opp – alt går ned, så jeg måtte kvitte meg med noe, sier radiograf og investor Ivar Arvid Molvær.

I likhet med de aller fleste andre investorer, har verdien på Molværs portefølje falt den siste tiden. Siden siste halvdel av februar har kursen til hovedindeksen på Oslo Børs falt med over 30 prosent, og ligger nå på sitt laveste nivå siden 2016.

Derfor har Molvær sikret seg.

– Jeg har bare solgt litt av hvert. Det er jo ingenting som står imot nå, så det er bare å ha litt cash til det snur.

Blant aksjene han har redusert beholdningen i de seneste dagene er Solstad Offshore og Dof, de to offshorerederiene hvis supplybåter og ankerhåndteringsfartøy sliter med resten av bransjen om å få oppdrag.

Tjener penger på krafttrading

Molvær understreker at det økonomisk sett går greit med ham, og at han har nok kontanter.

Men dessuten tjener han for tiden penger utenfor børsen.

– På børsen går det jo veldig dårlig. Men jeg har et selskap som tjener veldig mye penger nå. Kirkesundet kraft går veldig bra, forteller han.

– Vi trader på kraftmarkedet. Det stuper jo nå, spesielt det tyske markedet har gått veldig ned, men vi har shortet der.

– Er det aktuelt å shorte på børsen også?

– Nei, jeg har ikke shortet noen aksjer. Alt er så usikkert nå. For alt jeg vet kan det snu i

morgen.

Solgt med reell gevinst

Molvær forteller at han ikke har oversikt over alt han har solgt, men at han blant annet har trukket seg ut av en rekke shippingselskaper. Selv om det stort sett dreier seg om selskaper som har falt i verdi den siste tiden, sitter han likevel igjen med reell gevinst.

– Jeg hadde en ganske stor shipping-portefølje jeg har solgt. Jeg har jo gevinst på de i utgangspunktet, for jeg kom tidlig inn. I Frontline for eksempel kjøpte jeg meg inn på 35 kroner, og solgte nå for 70.

Han har sånn sett et papirtap fra investeringen, ettersom aksjekursen var over 100 kroner ved inngangen av året, men totalt sitter han igjen med gevinst.

Generelt sier Molvær at han er godt skodd, tross situasjonen vi står i.

– Ja, det går greit for meg, men det er klart at jeg håper det skal snu snart. Det er ikke noe moro når det går dårlig. Men det er klart at det går greit økonomisk for meg. Jeg skal ikke bruke de pengene til noe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.