Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen med en oppgang på om lag én prosent.

Quiz- og læringsselskapet Kahoot hadde en meget sterk dag på børsen og steg over 15 prosent.

Det kan glede investor Jan Haudemann-Andersen.

Han eier cirka 12,9 prosent av Kahoot gjennom Datum as og Datum Vekst as. Den kraftige børsoppgangen til Kahoot grunnet at selskapet knuser egen guiding gir han en papirgevinst i dag på over 160 millioner kroner. Regnestykket tar utgangspunkt i sluttkursen på 44,3 kroner.

Samlet verdi av Haudemann-Andersens aksjer i Kahoot er nå på snaue 2,3 milliarder kroner.

Aksjeinfoen tar utgangspunkt i aksjonærlistene til Oslo Market Solutions. Disse har et etterslep på noen dager, og Haudemann-Andersen kan derfor ha solgt seg litt ned eller kjøpt seg ytterligere opp før tirsdag.

Analytiker positiv til Kahoot

I forkant av børsåpning meldte Kahoot om at det har nådd guidingen for året med en dobling av betalende abonnementer til 340.000 og å nå 21 millioner aktive kontoer.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities er blant dem som følger aksjen tett.

– Kahoot er jo vært en av de aksjene jeg har mest tro på, sier hun og legger til:

– De økte guidingen mer enn det jeg og markedet forventet. En litt avventende guiding etter andre kvartals rapporten fikk mange investorer til å tvile på veksten, men det var det ingen grunn til.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.
Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities. (Foto: Gunnar Lier)

Trondsen tror aksjen vil fortsette å stige på børsen.

– Nye prosjekter og produktlanseringer burde støtte en fortsatt sterk inntektsvekst og videre kursoppgang. I tillegg noteres Kahoot på hovedlisten i første kvartal neste år.

Tror på nye produktlanseringer

Arctic-analytikeren viser til selskapet vil lansere nye produkter fremover.

– To produktlanseringer jeg har tro på er familie-abonnementet som de lanserte etter sommeren, tillegg til det de kaller «academy» som er en markedsplass for læring, sier Trondsen.

Hun understreker at potensialet til Kahoot fortsatt er betydelig.

– Selv om Kahoot ser dyrt ut på dagens multipler, er det bare en brøkdel av brukerne som betaler. Derfor må du se litt lenger frem for potensialet. Det er kun 1,5 prosent av brukerne deres som betaler og allerede har de en positiv operasjonell kontantstrøm, sier analytikeren.

Blandet for tungvekterne

Det ble ellers en blandet dag for børsens mest aksjer:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Equinor steg 2,4 prosent som dagens mest omsatte aksje
  • Hydrogenselskapet Nel steg 0,7 prosent
  • Quantafuel fortsatte nedgangen og falt 4,8 prosent
  • Gjødelsselskapet Yara falt 1,45 prosent