Oslo Børs faller på ukens siste handelsdag. Like før klokken ti faller hovedindeksen 0,35 prosent fra start.

Fallet kommer etter en blandet dag på asiatiske børsene. Nikkei-indeksen i Japan er for eksempel ned 0,6 prosent, mens Hang Seng i Hongkong stiger 0,3 prosent. De toneangivende indeksene i USA hadde torsdag et moderat fall.

Flere selskaper har lagt frem nyheter siden stengetid på Oslo Børs torsdag:

  • Børsyndlingen Nel rapporterte etter stengetid torsdag om at et datterselskap er blitt tildelt en kontrakt på 13,5 millioner euro, tilsvarende 139 millioner kroner etter dagens kurs, fra spanske Iberdrola. Etter en time er aksjen opp rundt ett prosent, og er den mest omsatte fredag.
  • Smartklokkeprodusent Xplora la fredag frem tall for omsetning i fjerde kvartal, og rapporterer om en omsetning på 108 millioner kroner. Det er økning på 361 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2019. Aksjen startet med en oppgang på nær ti prosent, men har siden falt tilbake.
  • Videokonferanseselskapet Pexip meldte i en børsmelding torsdag ettermiddag at det inngår et partnerskap med pc-utstyr-giganten Logitech for å levere sømløse og sikre videokonferanseopplevelser. Aksjen stiger over seks prosent fredag.

Fall i oljepris

Oljeprisen faller fredag morgen. Prisen på et fat nordsjøolje har falt med 1,5 prosent i løpet av dagen, og handles nå til 55,6 dollar. Dette er likevel cirka på samme nivå som da Oslo Børs stengte torsdag. Energisektoren faller fredag.

Reuters peker på bekymringer knyttet til kinesiske byer som har gått i lockdown etter koronautbrudd.

«Kina, den globale motoren for vekst i oljeetterspørselen, sliter med nye Covidutbrudd», skriver RBC Capital Markets ifølge nyhetsbyrået.

Siden slutten av oktober har oljeprisen steget med nesten 50 prosent, og utrullingen av vaksiner har fått mye av æren.

Håp om stimulans

Det har vært stor spenning i markedene knyttet til hva slags stimulansepakke Joe Biden vil få gjennom som president. Flere medier, blant annet Financial Times, melder nå at Biden planlegger en støttepakke på 1.900 milliarder dollar.

Pakken kommer for å stimulere amerikanske husholdninger, og man håper det vil kunne føre til en vekst i arbeidsplasser og konsum. Støttepakken inkluderer blant annet direkteutbetalinger på 1.400 dollar til amerikanerne og en økning i ukentlig støtte til arbeidsledige på 400 dollar. Pakken er avhengig av støtte i Kongressen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.